Obl. kl. 11.55: Marginalt lavere inden nøgletal fra USA

 

Det danske obligationsmarked lå torsdag middag stabiliseret med en svag pil nedad for kurserne. Aktiemarkederne i Europa begyndte dagen med solid fremgang, efter at de amerikanske aktiemarkeder stormede frem onsdag aften, men en sivende udvikling på aktiemarkedet har mindsket kursfaldet på obligationsmarkedet. Fokus er nu rettet frem mod eftermiddagens amerikanske nøgletal, hvor blandt andet den første revidering af BNP-væksten kan blive retningsgivende for de finansielle markeder.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå torsdag middag 0,07 point lavere i kurs 98,01 med en effektiv rente på 4,28 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,11 point lavere i kurs 89,66 med en effektiv rente på 5,09 pct.

 

- Vi ved fortsat ikke hele omfanget af kreditmarkedskrisen, udtalte obligationsstrateg hos 4Cast Ltd., Jose Garcia-Zarate, til Bloomberg News. Al fokus på obligationsmarkedet er i øjeblikket på forventningerne til pengepolitikken på begge sider at Atlanten, bemærkede strategen.

 

Torsdag formiddag kom der tal for den tyske arbejdsløshed i august, hvor antallet faldt med 15.000 personer og arbejdsløshedsprocenten var dermed uændret på 9 pct. ligesom i juli. Det var mindre end ventet, eftersom at en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde ventet et fald på 30.000 personer og en arbejdsløshedsprocent på 8,9 pct.

 

Investorerne fik onsdag offentliggjort et brev fra den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke til den amerikanske senator i New York, Charles Schumer. I brevet, som er dateret den 27. august, gentager Bernanke, at centralbanken meget nøje følger udviklingen på de finansielle markeder, og at man er klar til at reagere, hvis det skulle blive nødvendigt. Investorerne tolkede dette brev, som et klart signal om, at den amerikanske centralbank vil sænke den toneangivende rente på rentemødet den 18. september, idet ordlyden i brevet var ens med ordlyden efter rentenedsættelsen af diskontorenten den 17. august.

 

Torsdag eftermiddag er det amerikanske nøgletal, som er i fokus, eftersom at anden udgave af BNP-væksten offentliggøres for andet kvartal og ventes at vise en fremgang på 4,1 pct. Seneste opgørelse viste en fremgang på 3,4 pct. for andet kvartal. Privatforbruget offentliggøres også for andet kvartal og ventes at vise en stigning på 1,5 pct. Opgørelsen indeholder også den vigtige PCE-deflator, der ventes at stige 1,4 pct. på linje med tidligere opgørelse for andet kvartal.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )