Obl. kl. 11.55: Marginalt højere frem mod ISM

 

Det danske obligationsmarked lå kort før middag med marginale stigninger. Onsdag formiddag fik markedsdeltagerne nye tal for den tyske arbejdsløshed, som viste sig overraskende gode, hvilket tyngede obligationskurserne en anelse. Investorerne går en travl eftermiddag i møde, da det vigtige amerikanske ISM-erhvervsbarometer ser dagens lys. Senere på aftenen offentliggøres referatet for det seneste amerikanske rentemøde. Investorerne handlede kurserne marginalt højere frem mod ISM.

 

Den toneangivende 9-årige danske statsobligation lå onsdag middag 0,05 point højere i kurs 100,83 med en effektiv rente på 3,88 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,08 point højere i kurs 92,58 med en effektiv rente på 4,78 pct.

 

Onsdag formiddag bød på tyske arbejdsløshedstal, som i forvejen var blevet lækket. Tallene viste, at der stadig er solid fremdrift i den tyske økonomi, da der var 108.000 færre i arbejdsløshedskøen i forhold til måneden før. Analytikerestimatet lød på minus 46.000. Det betyder, at den samlede tyske arbejdsløshed nu er 9,8 pct. mod et revideret tal på 10,1 pct. måneden forinden. Her lød analytikerestimatet på 10,1 pct. Faldet er det største siden genforeningen i 1990. Moderate lønninger og et mildt vintervejr har især påvirket bygge og konstruktionssektereren positivt.

 

- Vi befinder os i et seriøst opadgående økonomisk miljø. Virksomhederne har gode årsager til at overveje at ansætte folk, sagde strateg Stefan Beilmeier fra Deutsche Bank til Bloomberg News. De positive tyske tal trykkede dog kun obligationskurserne marginalt.

 

Markedsdeltagerne vil have blikket stift rettet mod det amerikanske ISM-erhvervsbarometer der offentliggøres ved kl.16-tiden. Investorerne er stadig ikke helt sikre på, hvilken vej den amerikanske rente bevæger sig, men ISM-erhvervsbarometer kan give en indikation herpå.

 

- Det amerikanske ISM-erhvervsbarometer for fremstillingssektoren ventes at lande under konsensusestimatet på 50, skriver Nordea Markets onsdag morgen. Nordea Markets venter ikke, at aftenens offentliggørelse af den amerikanske centralbanks referat for seneste rentemøde den 12. december vil byde på overraskelser.

 

I centralbankens referat, som offentliggøres ved 20-tiden, vil investorerne nøje lede efter indikationer om ændringer af centralbankens såkaldte bias mod rentestigninger. Flere investorer er begyndt at kalkulere med, at næste renteændring er en rentesænkning.

 

Det amerikanske arbejdsmarked vil få lidt opmærksomhed med ADP-indikatoren for december, som dog hører til blandt de mindre anerkendte. Analytikerne venter en jobskabelse på 120.000 mod 158.000 måneden forinden. Det amerikanske arbejdsmarked har som den eneste del af økonomien vist konstante positive tendenser.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )