Obl. kl. 11.55: Marginalt højere, ECB pumper penge ud

Det danske obligationsmarked ligger tirsdag marginalt højere, efter at Den Europæiske Centralbank har pumpet en stor mængde likviditet ud i pengemarkedet. Aktiemarkederne har vundet lidt af det tabte ind fra morgenstunden, hvilket har taget toppen af kursfremgangen blandt de fastforrentede papirer. Fokus er nu rettet mod det amerikanske boligmarked, hvor der kommer tal for påbegyndt boligbyggeri i november.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, ligger tirsdag middag 0,08 point højere i kurs 97,83 med en effektiv rente på 4,32 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,05 point højere i kurs 88,65 med en effektiv rente på 5,21 pct.

Den Europæiske Centralbank (ECB) var tirsdag formiddag aktuel med opgørelsen af sin auktion over refinansieringsarrangementerne. ECB har sendt hele 348 mia. euro ud i pengemarkedet. Normalt løber arrangementerne i en uge, men ECB har denne gang valgt at forlængere perioden af udlånet til seksten dage.

- Renterne bevæger sig ikke det store tirsdag og det til trods for, at ECB har været ude med resultatet af refinansieringsarrangementerne, som ligger pænt over gennemsnittet for en normal auktion, udtalte senioranalytiker hos Danske Bank, Peter Lildholdt, til RB-Børsen. Effekten var mere synlig mandag, hvor ECB oplyste om auktionen, bemærkede analytikeren. Danske Bank venter, at ECB fastholder renten de næste tolv måneder på grund af kreditkrisen.

Stigningerne på obligationsmarkedet var tirsdag begrænset, efter at ECB-medlemmet Jürgen Stark udtalte sig positivt om økonomien i eurozonen.

- Den fundamentale økonomiske situation i eurozonen er fortsat god, og indtil videre har den amerikanske boligmarkedskrise ikke påvirket økonomien i eurozonen, udtalte Jurgen Stark i forbindelse med et interview med en avis, ifølge Bloomberg News. Inflationen vil toppe de kommende måneder for så at falde tilbage, men de øgede inflationsrisici betyder selvfølgelig, at denne udvikling bliver fulgt nøje, afsluttede ECB-medlemmet.

De britiske kerneforbrugerpriser blev tirsdag formiddag offentliggjort for november og viste en stigning på 1,4 pct. på årsbasis. Det var mindre end ventet, idet analytikerforventningerne lå på en stigning på 1,6 pct.

På den makroøkonomiske front vil der tirsdag eftermiddag være fokus på det amerikanske boligmarked, hvor opgørelserne over påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser for november offentliggøres. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne et fald i det påbegyndte boligbyggeri til 1,175 mio. enheder i forhold til 1,229 mio. enheder måneden forinden.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )