Obl. kl. 11.55: Lidt højere efter svag BNP-vækst i EU

 

Det danske obligationsmarked holdte tirsdag middag fast i en lettere positiv stemning, efter at de foreløbige tal for BNP-væksten i andet kvartal for eurozonen kom ind lavere end ventet. Den positive stemning er understøttet af fortsat usikkerhed om kreditmarkedet, hvor investorerne hele tiden er opmærksomme på nyheder. Den britiske inflation overraskede markant med et langt større fald i juli end ventet. Det øger sandsynligheden for en fastholdelse af renten.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå tirsdag middag 0,09 point højere i kurs 97,19 med en effektiv rente på 4,40 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,07 point højere i kurs 89,20 med en effektiv rente på 5,16 pct.

 

BNP-væksten i eurozonen steg med 0,3 pct. i andet kvartal i forhold til kvartalet forinden. Det var mindre end ventet, idet økonomerne havde ventet en stigning på 0,5 pct. På årsbasis steg væksten 2,5 pct., hvor der var ventet en stigning på 2,8 pct. EU-Kommissionens seneste prognose tilbage fra den 12. juli pegede på en BNP-vækst i andet kvartal mellem 0,4-0,8 pct.

 

De britiske forbrugerpriser overraskede tirsdag, idet de faldt 0,6 pct. i juli. Analytikerne havde ventet et langt mindre fald på 0,2 pct. Det trak stigningen i forbrugerpriserne i juli på årsbasis ned på 1,9 pct. og dermed under den øvre grænse fra den britiske centralbank.

 

- Det er et meget, meget stort fald i forbrugerpriserne, udtalte cheføkonom hos Deutsche Bank i London, George Buckley, til Bloomberg News. Samtlige økonomer havde, ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News, ventet at inflationen på årsbasis ville ligge over den britiske centralbanks øvre grænse på 2 pct. Renten vil forblive på 5,75 pct., vurderede økonomen.

 

De franske forbrugerpriser faldt 0,2 pct. i juli i forhold til måneden forinden. På årsbasis steg priserne 1,1 pct. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne netop ventet et fald på 0,2 pct. i juli, men en stigning på 1,2 pct. på årsbasis.

 

Tirsdag eftermiddag er opmærksomheden rettet mod den anden side af Atlanten, hvor de amerikanske producentpriser i juli præsenteres. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne at kerneproducentpriserne er steget med 0,2 pct. i juli i forhold til en stigning på 0,3 pct. måneden forinden. Producentpriserne er opvarmning til onsdagens vigtige forbrugerpriser.

 

Den amerikanske centralbank har senest gentaget, at inflationen er den primære risiko mod økonomien, da banken fastholdt renten på 5,25 pct. ved rentemødet den 7. august. De seneste kreditbekymringer har givet store ændringer på renteforventningerne og den amerikanske futurehandel har nu indkalkuleret en sandsynlighed på hele 82 pct. for en rentenedsættelse med 25 basispoint til 5 pct. ved rentemødet i den amerikanske centralbank i midten af september.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )