Obl. kl. 11.55: Lavere kurser på øget tiltro til aktier

 

Det danske obligationsmarked ligger tirsdag middag med kursfald, idet de europæiske aktiemarkeder oplever pæne stigningstakter. Investorerne har øget troen på yderligere rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, samt at det værste fra kreditkrisen er overstået, og det mindsker efterspørgslen efter de fastforrentede papirer og øger lysten efter aktier. Fokus er nu rettet mod tal for det amerikanske boligmarked ved det igangværende salg.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, ligger tirsdag middag 0,24 point lavere i kurs 97,36 med en effektiv rente på 4,37 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,10 point lavere i kurs 88,77 med en effektiv rente på 5,19 pct.

 

- Aktiemarkederne lever godt af, at investeringsbankerne åbner for posen omkring deres tab på kreditkrisen og indrømmelserne er ikke godt nyt for obligationsmarkedet, udtalte obligationsstrateg hos Royal Bank of Canada, Richard McGuire, til Bloomberg News. Det er lidt som en alkoholiker som erkender sit misbrug og dermed indtager det første skridt mod en helbredelse, vurderede strategen.

 

Den forhenværende amerikanske centralbankchef Alan Greenspan talte tirsdag formiddag i London om den globale økonomi og kreditkrisen.

 

- De finansielle markeder har indkalkuleret det faktum, at kreditkrisen er overstået, sagde Alan Greenspan. Vi begynder at se de første tegn på, at flere områder oplever markante forbedringer, bemærkede Greenspan.

 

Producentpriserne i eurozonen bød ikke på de store overraskelser, idet priserne steg 0,1 pct. i august på linje med analytikernes forventninger. På årsbasis steg producentpriserne med 1,7 pct., hvor analytikerne havde ventet en marginal større stigning på 1,8 pct.

 

Den sæsonkorrigederede arbejdsløshedsprocent for eurozonen landede på 6,9 pct. i august og var dermed uændret i forhold til måneden forinden og på linje med analytikernes forventninger. Danmark er igen med toppen sammen med Holland, som har en arbejdsløsheds på 3,3 pct.

 

Tirsdag eftermiddag vil fokus rette sig mod tal for det amerikanske boligmarked, hvor det igangværende salg præsenteres for august. Det igangværende boligsalg er en meget svingende opgørelse fra branchen. Økonomerne venter et fald på 2,1 pct. i august efter det store fald på 12,2 pct. i juli.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )