Obl. kl. 11.55: Kursfremgang øget efter svagt Ifo-barometer

Det danske obligationsmarked har onsdag middag øget kursfremgangen, efter at det vigtige tyske Ifo-erhvervstillidsbarometer for december kom ind med et større fald end ventet. Det øgede efterspørgslen efter de fastforrentede papirer. Inflationsbekymringerne understøtter den positive stemning, idet de tyske producentpriser steg langt mere end ventet i november.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, ligger onsdag middag 0,27 point højere i kurs 98,02 med en effektiv rente på 4,30 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,30 point højere i kurs 88,85 med en effektiv rente på 5,19 pct.

Onsdag formiddag blev det vigtige tyske Ifo-erhvervstillidsbarometer offentliggjort for december. Barometeret faldt til 103,0 i december i forhold til 104,2 måneden forinden. Det var mere end ventet, idet analytikerne havde ventet et fald til 103,8.

- De seneste indikationer for eurozonen har tegnet et billede af, at den økonomiske vækst vil blive aftagende til næste år, udtalte obligationschef hos Nomura International, Charles Diebel, til Bloomberg News. Det er værd at bemærke, at Ifo-barometeret nu er nede i det laveste niveau i to år, udtalte obligationschefen.

Chefen for Den Europæiske Centralbank, Jean-Claude Trichet, talte onsdag formiddag i Europaparlamentet om kreditkrisen.

- Risiciene er øget i forhold til prisstabiliteten på mellemlang sigt og centralbanken vil gøre alt i sin magt for at nedkæmpe den høje inflation, udtalte Trichet. Hvad angår kreditkrisen, så har de europæiske banker meget at lære fra kredituroen, hvor de blandt andet skal være bedre til risikostyring, vurderede centralbankchefen.

De tyske producentpriser viste onsdag morgen en overraskende stigning på 0,8 pct. i november og 2,5 pct. på årsbasis. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne blot ventet en stigning på 0,4 pct. for måneden og 2,1 pct. på årsbasis.

Efter markedernes lukketid vil fokus være rettet mod en tale fra det stemmeberettigede amerikanske centralbankmedlem Jeffrey Lacker, der taler om de økonomiske udsigter. Jeffrey Lacker har i forbindelse med kreditmarkedskreditkrisen tidligere udtalt, at der vil gå lang tid, inden man har et helt overblik over den samlede indvirkning af hændelserne.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )