Obl. kl. 11.55: Kursfremgang efter skuffende Zew-barometer

 

Det danske obligationsmarked holdt tirsdag middag fast i den positive stemning, efter at det tyske Zew-erhvervstillidsbarometer kom ind lavere end ventet. Kursfremgangen er understøttet af ændrede renteforventninger til Den Europæiske Centralbank, hvor investorerne nu venter, at centralbanken vil holde igen med de pengepolitiske stramninger.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå tirsdag middag 0,32 point højere i kurs 97,99 med en effektiv rente på 4,29 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,18 point højere i kurs 89,55 med en effektiv rente på 5,14 pct.

 

Analytikerne og de institutionelle investorer i Tyskland var langt mindre optimistiske i august end ventet. Det tyske Zew-erhvervstillidsbarometer skuffede tirsdag formiddag, da det faldt til minus 6,9 i august sammenlignet med plus 10,4 måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et mindre fald til minus 1,5. Underkomponenten for den nuværende situation faldt også mere end ventet til 80,2. Her var ventet et fald til 85,0.

 

- Zew-barometeret er ramt af de amerikanske kreditproblemer i august, men de potentielle konsekvenser for den tyske økonomi synes begrænset, udtalte chefen for Zew-instituttet, Wolfgang Franz, i en pressemeddelelse umiddelbart efter offentliggørelsen. Den tyske eksport kan dog blive ramt af den lavere købekraft hos de amerikanske forbrugere, påpegede Zew-chefen.

 

De tyske storbanker Deutsche Bank og Commerzbank ændrede mandag sine renteprognoser, så ingen af bankerne nu venter pengepolitiske stramninger i år. Nordea Markets venter fortsat en enkelt rentestigning i år fra ECB.

 

- Investorerne mindsker fortsat deres risikovillighed til trods for den amerikanske rentenedsættelse fredag, og det understøtter obligationerne, vurderede obligationschef hos Resolution Investment Management, Stuart Thomson, til Bloomberg News. Under de nuværende forhold er det oplagt at spekulere i, at ECB udsætter sin rentestigning, sagde chefen.

 

Tirsdag aften vil det amerikanske centralbankmedlem Jeffrey Lacker holde tale. Talen vil tiltrække opmærksomhed, idet den amerikanske centralbank i fredags ændrede sit syn på risikoelementerne for den amerikanske makroøkonomi. Det understøttede teorien om, at næste ændring af styringsrenten i USA bliver en rentesænkning ved mødet til september.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )