Obl. kl. 11.55: Kursfald trods svage nøgletal og aktiefald

Det danske obligationsmarked ligger torsdag middag i negativt terræn og er dermed vendt rundt efter morgenstundens kursfremgang. Det sker til trods for svage nøgletal for eurozonen, samt en sur stemning på de europæiske aktiemarkeder. I eftermiddag er der fokus på det britiske rentemøde.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger torsdag middag 0,11 point lavere i kurs 103,74 med en effektiv rente på 3,49 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,20 point lavere i kurs 91,70 med en effektiv rente på 4,93 pct.

Eurostat var torsdag formiddag aktuel med erhvervstillidsbarometeret for eurozonen, som dækker for både industrien og servicesektoren. Barometeret viste et kraftigt fald til 67,1 i december sammenlignet med 74,9 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et mindre fald til 71,8 i december.

- Det er virkelig dårlige tal for eurozonen, siger seniorøkonom Martin van Vliet hos ING Bank til Bloomberg News. Tallene var betydeligt dårligere end ventet, hvilket forøger forventningerne om, at Den Europæiske Centralbank vil sænke renten yderligere fra det nuværende niveau, vurderer seniorøkonomen.

Derudover kom der endelige tal for BNP-væksten i eurozonen i tredje kvartal, som ikke bød på nogen overraskelser, idet der var tale om et fald med 0,2 pct. i forhold til kvartalet forinden. Også på årsbasis var tallene uforandret med en vækst på 0,6 pct.

Onsdag skuffede en tysk auktion af statsobligationer, hvorfor investorerne er lidt mere bekymret for en række store auktioner i Frankrig og Spanien torsdag på samlet 12,5 mia. euro. Det er med til at presse stemningen på de europæiske obligationsmarkeder.

I Storbritannien er der torsdag eftermiddag rentemøde hos Bank of England, hvor økonomerne venter en rentenedsættelse på 50 basispoint til 1,50 pct.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )