Obl. kl. 11.55: Holder fast i den positive stemning

 

Det danske obligationsmarked lå onsdag middag i positivt terræn, efter at investorerne havde travlt med at flygte mod sikker havn. Det skyldes de globale kreditbekymringer, som igen er kommet op til overfladen på de finansielle markeder, efter at det amerikanske realkreditselskab American Home Mortgage Investment er tæt på at blive erklæret insolvent. Fokus er nu rettet mod eftermiddagens offentliggørelse af det amerikanske ISM-erhvervsbarometer.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå onsdag middag 0,09 point højere i kurs 97,32 med en effektiv rente på 4,38 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,15 point højere i kurs 89,05 med en effektiv rente på 5,16 pct. < - Obligationsmarkedet er drevet frem af store aktiefald på det amerikanske marked tirsdag aften, som har spredt sig til Asien og Europa onsdag, udtalte senioranalytiker hos Nordea Markets, Anders Matzen, til RB-Børsen. Investorerne søger ly i obligationsmarkedet, og der er tale om et klart skifte i risikolysten, og det bestemmer i øjeblikket retningen, hvorfor at de makroøkonomiske nøgletal er trængt mere i baggrunden, bemærkede analytikeren.

 

PMI-erhvervstillidsbarometeret for eurozonen i juli faldt til 54,9 i forhold til 55,6 måneden forinden. Ifølge rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et marginalt større fald til 54,8. Prisindekset steg til 67,1 sammenlignet med 66,0 måneden forinden.

 

Aktierne i det amerikanske kreditselskab American Home Mortgage Investment faldt tirsdag 90 pct., da selskabet kunne oplyse af den finansielle grundlag stort set var smuldret væk, efter at kreditorerne havde hevet stikket ud til selskabet. Dertil findes en lang række store investeringsbanker såsom UBS, Bear Stearns og JP Morgan, som ikke længere vil stille kapital til rådighed for selskabet. Flere af bankerne har også bedt om at få betalt eksisterende lån tilbage.

 

Onsdag eftermiddag vil opmærksomheden rette sig mod det amerikanske ISM-erhvervsbarometer for industrien i juli. Økonomerne venter, at barometeret indikerer en fortsat pæn vækst i økonomien. De seneste tre ISM-erhvervstillidsbarometre har understøttet udsigterne for amerikansk vækst, mens andre nøgletal har givet pessimisterne vind i sejlene. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne et mindre fald til 55,5 i juli.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )