Obl. kl. 11.55: Holder fast i den negative stemning

 

Investorerne øgede onsdag sandsynligheden for, at den globale økonomi vil kunne modstå den igangværende kreditkrise. Det mindskede efterspørgslen efter de fastforrentede papirer, og investorerne hjemtog lidt profit oven på de seneste dages massive kursfremgang. Investorerne har også i stor stil ændret på deres globale renteprognoser, efter fredagens overraskende rentenedsættelse af diskontorenten fra den amerikanske centralbank.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå onsdag middag 0,32 point lavere i kurs 97,72 med en effektiv rente på 4,32 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,35 point lavere i kurs 89,27 med en effektiv rente på 5,14 pct.

 

Eurostat var onsdag formiddag aktuel med industriordrerne for eurozonen i juni, og de viste en stigning på 4,4 pct. og 13,8 pct. på årsbasis. Det var mere end ventet, eftersom at en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde ventet en stigning på 2 pct. i juni og 12,4 pct. på årsbasis.

 

- Så længe den overordnede økonomi er sund, så vil de nervøse finansielle markeder finde sig selv igen over tid, udtalte obligationsstrateg hos DZ Bank, Glenn Marci, til Bloomberg News. Bevægelserne i de korte obligationer har været en lidt for markant fremgang, vurderede strategen.

 

Obligationsmarkedet var tirsdag omgæret af spekulationer om den amerikanske pengepolitik, idet enkelte investorer så mulighed for en amerikansk rentenedsættelse tirsdag aften. Det er specielt et stort fald i renten på den helt korte obligation, som har givet næring til rygterne, samt et møde mellem den amerikanske centralbankchef og finansministeren tirsdag aften. Spekulationerne forblev spekulative, og det amerikanske centralbankmedlem Jeffrey Lacker havde så frit leje til at dæmpe spekulationerne i sin tale tirsdag aften, idet han fastholdte en hård tone.

 

- Volatile udsving på de finansielle markeder er ikke ensbetydende med en rentenedsættelse af den toneangivende rente, efter min mening, udtalte Jeffrey Lacker. En rentenedsættelse skal alene reflektere inflationsudsigterne og udsigterne for den økonomiske vækst, udtalte Lacker, som ikke er et stemmeberettiget medlem af den amerikanske centralbank.

 

Onsdag eftermiddag byder ikke på nogen væsentlige makroøkonomiske nøgletal, så investorerne vil være opmærksomme på nyheder om kreditmarkedet og den amerikanske pengepolitik. Den fortsatte udvikling på aktiemarkedet vil også have en effekt.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )