Obl. kl. 11.55: Fladt forud for ISM-erhvervstillidsbarometer

Læs mere
Fold sammen
Det danske obligationsmarked har fredag middag indsnævret morgenstundens kursfald og ligger stort set fladt. Det sker til trods for, at aktiemarkederne stormer frem den første handelsdag i det nye år. Endelige tal for PMI-erhvervstillidsbarometeret i eurozonen kom ud lidt dårlige end ventet og understøtter efterspørgslen efter de fastforrentede papirer. Fokus er nu rettet mod det amerikanske ISM-erhvervstillidsbarometer.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger fredag middag 0,06 point lavere i kurs 105,16 med en effektiv rente på 3,31 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,05 point højere i kurs 92,25 med en effektiv rente på 4,87 pct.

- Januar vil blive en svag måned for obligationsmarkedet med svagt stigende renter, siger obligationschef Padhraic Garvey hos finanshuset ING Group til Bloomberg News. Renterne er for lave og en stor grad af pessimisme og risici er allerede indkalkuleret i markedet, hvorfor vi venter, at kurserne vil sætte sig lidt i denne måned, vurderer obligationschefen.

Olieprisen steg kraftigt onsdag med hele 14 pct. til 44,6 dollar pr. tønde. Det skyldtes ifølge flere handlere, at en del shorthandlere lukkede deres positioner på spekulationer om et fald i olieprisen. Fredag middag handles olieprisen 2,9 pct. lavere i 41,7 dollar pr. tønde.

Fredag formiddag kom der tal for PMI-erhvervstillidsbarometeret i eurozonen for december, som viste et fald til 33,9 sammenlignet med 34,5 i den forrige opgørelse. Analytikerne havde ventet et uforandret tal. Der er tale om det laveste niveau siden opgørelen blev indledt tilbage i 1998.

- Der vil være tale om en yderligere svækkelse af den europæiske økonomi i fremtiden, siger seniorvalutastrateg Sean Callow hos Westpac Banking Corp. til Bloomberg News. Vi venter, at Den Europæiske Centralbank har sænket renten til 1 pct. i marts, bemærker strategen. Seneste opgørelse fra Bloomberg News viser, at økonomerne i gennemsnit venter rentenedsættelser hos ECB til 1,5 pct.

Det amerikanske ISM-erhvervstillidsbarometer offentliggøres for december og analytikerne venter et yderligere fald til 35,4 fra 36,2 i november. En værdi under 50 indikerer tilbagegang i økonomien. Det er et rystende lavt niveau barometeret befinder sig på, hvilket udtrykker store bekymringer for den økonomiske situation og usikkerheden om dybden i den igangværende recession.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )