Obl. kl. 11.55: Alle øjne er rettet mod jobrapporten fra USA

 

Det danske obligationsmarked lå fredag middag stabiliseret på et lavere niveau, idet investorerne har indtaget en afventende position forud for ugens vigtigste nøgletal i form af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport. Torsdagens jobindikator indikerer, at beskæftigelsen kan overraske med et større tal end ventet. Det vil understøtte den negative stemning, idet den amerikanske centralbank dermed ikke har travlt med at sænke renten foreløbigt.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå fredag middag 0,18 point lavere i kurs 95,32 med en effektiv rente på 4,69 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,15 point lavere i kurs 87,90 med en effektiv rente på 5,28 pct.

 

Fredag eftermiddag præsenteres den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juni. Håbet om en stærk arbejdsmarkedsrapport blev styrket en anelse torsdag eftermiddag efter de stærke tal for den private jobindikator ADP. Den private jobindikator for det amerikanske arbejdsmarked fra ADP kom torsdag ind på 150.000 job i juni. Det overraskede analytikerne, idet en rundspørge foretaget af Bloomberg News blot havde ventet en jobskabelse på 100.000 job. Økonomerne venter, at fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport vil vise en jobskabelse på 125.000 uden for landbruget efter en jobskabelse på 157.000 måneden forinden.

 

- Der er stor risiko for, at jobskabelsen kommer ind højere end ventet, og vi anbefaler derfor vores kunder at vente med at købe op i de fastforrentede papirer lidt endnu, udtalte obligationsstrateg Marc Ostwald fra Insinger de Beaufort til Bloomberg News.

 

Det amerikanske centralbankmedlem Janet Yellen udtalte på en konference i Singapore, at de amerikanske økonomiske indikatorer har vist robuste tal, mens jobskabelsen har været stabil. Pengepolitikken skal stadig have inflationsbekæmpelsen som den primære fokus, uden at den økonomiske vækst hæmmes, sagde Yellen fredag formiddag.

 

Frankrig bidrog med lidt nyt fra den makroøkonomiske front fredag formiddag, idet franskmændene havde et handelsunderskud på 3 mia. euro i maj i forhold til et underskud på 2,8 mia. euro måneden forinden. Analytikerne havde ventet et mindsket underskud på 2,6 mia. euro.

 

Storbritannien kom med tal for industriproduktionen i maj, der overraskede positivt. Industriproduktionen steg 0,5 pct., mens analytikerne bare ventede en stigning på 0,3 pct. målt på årsbasis. Sidste år var væksten i industriproduktionen for maj måned på 0,4 pct.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )