Obl. kl. 11.55: Alle øjne er rettet mod ECB-chefen Trichet

 

Rentespekulationen var mandag middag det store emne hos investorerne. Kurserne blev handlet lavere på frygten for, at chefen for Den Europæiske Centralbank, Jean-Claude Trichet, senere i dag vil signalere fortsatte rentestigninger i en tale. Det er første gang siden kreditkrisen brød ud, at Trichet skal holde tale. Den tyske økonom Bert Rurup advarede mandag mod rentestigninger fra ECB, indtil der er endelige tegn på finanskrisen er overstået.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå mandag middag 0,34 point lavere i kurs 97,47 med en effektiv rente på 4,33 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,20 point lavere i kurs 89,20 med en effektiv rente på 5,13 pct.

 

- ECB vil højest sandsynligt hæve renten til 4,25 pct. på rentemødet i september, udtalte obligationshandler hos Banca Albertini Syz & C., Angelo Drusiani, til Bloomberg News. Obligationsmarkedet er overvurderet på grund af den seneste uro på aktiemarkedet, som ledte en massiv flugt til sikker havn, vurderede handleren.

 

Den Europæiske Centralbank (ECB) bør ikke hæve renten yderligere, inden der er afgørende tegn på at krisen på det amerikanske sekundære lånemarked er overstået, udtalte økonomisk rådgiver for den tyske regering, Bert Rurup, i et interview med avisen Berliner Zeitung.

 

- Jeg har advaret den tyske regering om den rentestigning, som ECB tidligere har signaleret, udtalte økonomen. Centralbanken bør vente til turbulensen på de finansielle markeder har lagt sig, og at man er helt sikker på, at banksektoren ikke påvirkes mere end man har set indtil nu, vurderede økonomen.

 

Mandag eftermiddag byder ikke på de helt store makroøkonomiske offentliggørelser, men ligesom det var tilfældet fredag, så vil tal for det amerikanske boligmarked tiltrække stor opmærksomhed. Salget af eksisterende boliger er på programmet og ventes at falde til 5,7 mio. enheder i juli sammenlignet med 5,75 mio. enheder måneden forinden. Derudover vil investorerne se frem til en tale fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Jean-Claude Trichet.

 

Flere finanshuse har over weekenden noteret sig, at man ikke skal lægge for meget i fredagens overraskende amerikanske nøgletal ved salget af nye huse i juli. Investeringsbanken Morgan Stanley skriver i en kommentar, at selvom salget af nye huse var overraskende positivt, så er der tale om et salg inden kreditkrisen brød ud i begyndelsen af august. Investeringsbanken Bear Stearns er af samme opfattelse og bemærker, at antallet af låneansøgninger faldt med 1,8 pct. i juli og byggetilladelser med 1,7 pct. og salget af nye huse er også normalt en volatil statistik.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )