Obl. kl. 11.55: Aktiefald udløser flugt til sikker havn

 

Det danske obligationsmarked holdt torsdag middag fast i den massive flugt til sikker havn, idet investorerne søgte fra de nervøst faldende globale aktiemarkeder og over til de mere sikre fastforrentede papirer. Det amerikanske centralbankmedlem William Poole udtalte sent onsdag, at en amerikansk rentenedsættelse ikke er nødvendig, så længe der ikke er ændrede udsigter for økonomien.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå torsdag middag 0,38 point højere i kurs 97,70 med en effektiv rente på 4,33 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,13 point højere i kurs 89,25 med en effektiv rente på 5,13 pct.

 

- På kort sigt så vil usikkerheden på kreditmarkedet understøtte kursfremgangen på obligationsmarkedet, udtalte obligationsstrateg hos Helaba Trust, Ulf Krauss, til Bloomberg News.

 

Det amerikanske centralbankmedlem William Poole udtalte sig sent onsdag om de seneste kreditbekymringer i et interview. Han var dermed det første centralbankmedlem, som har kommenteret på kreditbekymringerne siden krisen begyndte. Poole slog fast, at det sekundære lånemarked ikke er en trussel for den amerikanske økonomiske vækst og at kun en katastrofe vil kunne retfærdiggøre for en rentenedsættelse på kort sigt.

 

Eurostat var torsdag formiddag aktuel med forbrugerpriserne for eurozonen i juli. Opgørelsen bød ikke på nogen overraskelser, idet inflationen steg 1,8 pct., mens kerneinflationen steg 1,9 pct. Det var helt på linje med analytikernes forventninger.

 

Det britiske detailsalg steg overraskende meget i juli med 0,7 pct. i forhold til en stigning på 0,4 pct. måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en stigning på 0,1 pct. Den seneste uro på kreditmarkederne har fået investorerne til at spekulere i, at den britiske centralbank ikke vil ændre ved den nuværende rente på 5,75 pct.

 

Torsdag eftermiddag er der fokus på to amerikanske nøgletal. Det regionale erhvervstillidsbarometer fra Philadelphia præsenteres og ventes at vise et marginalt fald til 8,3 i august sammenlignet med 9,2 i juli. Derudover kommer tal for påbegyndt boligbyggeri, som fortsat ventes at vise en afmattende udvikling med et fald til 1,40 mio. enheder i juli sammenlignet med 1,47 mio. enheder måneden forinden.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )