Obl. kl. 11.53: Søgte fra aktier til obligationer

 

Det danske obligationsmarked ligger mandag middag højere, efter at et faldende aktiemarked får investorerne til at søge ly hos de fastforrentede papirer. Investorerne har sat spørgsmålstegn ved virksomhedernes fremtidige indtjeningsevne, og det presser aktiemarkedet, der i forvejen lider under bekymringerne forbundet til kreditkrisen.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, ligger mandag middag 0,17 point højere i kurs 98,35 med en effektiv rente på 4,24 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,20 point højere i kurs 89,90 med en effektiv rente på 5,08 pct.

 

- Der er en bred optimisme på obligationsmarkedet på grund af en fortsat bekymring relateret til kreditmarkedsbekymringerne, udtalte obligationsstrateg hos Royal Bank of Canada, Richard McGuire, til Bloomberg News. Dette understøtter obligationsmarkedet, idet investorerne søger mod sikker havn, bemærkede strategen.

 

Flere medlemmer af Den Europæiske Centralbank har været ude med udtalelser denne weekend i forbindelse med G7-topmødet. Det tyske ECB-medlem Axel Weber gentog tidligere udtalelser ved at sige, at inflationsrisiciene er steget på det seneste, og at centralbanken er nødt til at reagere, såfremt risiciene udvikler sig. Det østrigske ECB-medlem Klaus Liebscher understøttede Axel Weber ved at sige, at risikoen for en stigende inflation er markant.

 

Den positive stemning er understøttet af rentespekulationer, idet investorerne har øget muligheden for en amerikansk rentenedsættelse den 31. oktober. Den amerikanske futurehandel viser, at investorerne har indkalkuleret en sandsynlighed på 75 pct. for en rentenedsættelse med 25 basispoint til 4,50 pct. den 31. oktober. I begyndelsen af ugen lå sandsynligheden på blot 28 pct.

 

Mandagen byder ikke på nogen væsentlige makroøkonomiske offentliggørelser, hvorfor at investorerne vil have fokus rettet mod udviklingen på aktiemarkedet og i olieprisen. Derudover taler det amerikanske centralbankmedlem Randall Krozner.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )