Obl. kl. 11.50: Fokus på aktier giver sivende kurser

 

Det danske obligationsmarked lå torsdag middag marginalt lavere, idet en øget fokus på aktiemarkedet medførte sivende obligationskurser. Regnskabssæsonen er i fuld gang, og det mindsker fokus og efterspørgslen efter de fastforrentede papirer. Investorerne kigger nu frem mod amerikanske nøgletal i eftermiddag, hvor erhvervstillidsbarometeret Philly Fed og de ledende indikatorer for juni præsenteres.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå torsdag middag 0,10 point lavere i kurs 95,79 med en effektiv rente på 4,62 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,13 point lavere i kurs 88,17 med en effektiv rente på 5,25 pct.

 

- Aktiemarkedet bevæger sig i positivt terræn torsdag, og det presser obligationsmarkedet, som formentlig er steget for meget de seneste par dage, vurderede obligationsstrateg hos Landesbank, Matthias Huth, til Bloomberg News.

 

De tyske producentpriser viste torsdag morgen en stigning på 0,2 pct. i juni i forhold til 0,3 pct. måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en lidt større stigning på 0,3 pct. På årsbasis steg producentpriserne 1,7 pct. i juni.

 

Investorerne så også mod Kina torsdag morgen, da den kinesiske BNP-vækst viste den største vækst i 12 år med 11,9 pct. i andet kvartal. Analytikerne havde ventet en vækst på 11,0 pct. Inflationen viste samtidig en kraftig stigning på 4,4 pct. i juni i forhold til 3,4 pct. i maj. Dermed synes det højst sandsynligt, at pengepolitikken i Kina skal strammes betydeligt mere.

 

Det britiske detailsalg steg 0,2 pct. i juni i forhold til måneden forinden og 3,4 pct. på årsbasis. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en større stigning på 0,3 pct. og 3,5 pct. på årsbasis.

 

På den makroøkonomiske front rettes opmærksomheden torsdag mod det amerikanske regionale erhvervstillidsbarometer fra Philadelphia Fed for juni. Økonomerne venter et fald til 13,8 i forhold til 18,0 måneden forinden. Erhvervstillidsbarometeret fra New York overraskede markant positivt i mandags. Derudover præsenteres de såkaldte ledende indikatorer i USA for juni.

 

Afsluttende offentliggøres referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank den 28. juni, men investorerne venter, at præsentationen bliver mere uvæsentlig set i lyset af talen fra Ben Bernanke onsdag.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )