Obl. kl. 11.49: Dyk i Zew-erhvervstillid uden effekt

 

Det danske obligationsmarked holdte tirsdag middag fast i kursfremgangen, som opstod på grund af de fornyede bekymringer for det amerikanske sekundære lånemarked. Et overraskende stort fald i det tyske Zew-erhvervstillidsbarometer for juli havde ikke den store effekt på obligationsmarkedet, men understøtter den positive stemning. Fokus er nu rettet mod flere interessante amerikanske nøgletal, hvor specielt producentpriserne bliver imødeset.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå tirsdag middag 0,25 point højere i kurs 95,95 med en effektiv rente på 4,60 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,28 point højere i kurs 88,55 med en effektiv rente på 5,21 pct.

 

- Flere dårlige nyheder i forbindelse med det amerikanske sekundære lånemarked kan få investorerne til at søge mod sikker havn, udtalte obligationsstrateg hos BNP Paribas, Nathalie Fillet, til Bloomberg News. Obligationskurserne kan fortsætte et pænt stykke op endnu i denne uge, vurderede strategen.

 

De tyske institutionelle investorer var langt mindre optimistiske for økonomien i juli i måneden forinden. Det tyske Zew-erhvervstillidsbarometer faldt overraskende meget til 10,4 i juli i forhold til 20,3 måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et marginalt fald til 19,5.

 

De britiske forbrugerpriser blev præsenteret tirsdag formiddag og viste en stigning på 2,4 pct. i juni på årsbasis, i forhold til 2,5 pct. måneden forinden. Analytikerne havde ventet en mindre stigningstakt på 2,3 pct.

 

Tirsdag eftermiddag byder på flere interessante offentliggørelser, da de amerikanske producentpriser i juni præsenteres. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne en stigning på 0,2 pct. i juni på linje med udviklingen måneden forinden. På årsbasis venter kerneproducentpriserne at stige med 1,7 pct. Derudover præsenteres industriproduktionen i juni og boligmarkedsindikatoren NAHB for juli.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )