Obl. kl. 11.47: Afventende handel

 

Onsdag middag lå de danske obligationer lidt højere i en handel præget af ganske små udsving. Investorerne fik fra morgenstunden tal fra fransk industri, som ikke kunne følge tirsdagens positive udvikling i tysk industri.

 

Den toneangivende danske 9-årige statsobligation lå onsdag middag 0,03 point højere i kurs 100,50 med en effektiv rente på 3,93 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne uændret i kurs 92,43 med en effektiv rente på 4,79 pct.

 

- Obligationsmarkederne er præget af en tynd makroøkonomisk kalender. Det har igen fået investorerne til at spekulere i renteforskellen mellem de europæiske og amerikanske obligationer. I årets første uger har investorerne set, at renteforskellen mellem europæiske og amerikanske renter er mindsket, udtalte chefanalytiker Søren Nielsen fra Nykredit Markets. Det er de ventede rentestigninger hos Den Europæiske Centralbank kombineret med usikkerheden for den amerikanske rentepolitik, som har reduceret renteforskellen. Tendensen er blevet afspejlet i både den korte og lange ende af renteskalaen.

 

Tirsdagens tyske tal viste, at såvel eksporten og industriproduktionen i november var langt bedre end analytikerne havde ventet.

 

Den franske industriproduktion for november blev præsenteret onsdag morgen, men kunne ikke helt leve op til tirsdagens stærke tal fra Tyskland. Industriproduktionen faldt 0,2 pct. i november, hvor analytikerne havde ventet en stigning på 0,7 pct. På årsbasis er industriproduktionen faldet 1,1 pct., hvor analytikerne havde ventet en nulvækst i november.

 

- ECB vil torsdag højst sandsynligt signalere, at markedsdeltagerne kan vente en yderligere rentestigning allerede til februar, hvis man skal vurdere det ud fra de seneste nøgletal fra eurozonen, udtalte obligationsstrateg hos Credit Agricole, David Keeble, til Bloomberg News.

 

- Vi holder os væk fra det europæiske obligationsmarked, selvom at kurserne er faldet på det seneste, bemærkede strategen yderligere.

 

Onsdag vil investorerne skule mod den anden side af Atlanten, hvor den amerikanske handelsbalance i november, samt tal for engroslagrene præsenteres. De ugentlige olielagertal vil formentlig tiltrække sig lidt ekstra opmærksomhed, efter at olieprisen er faldet til det laveste niveau i 18 måneder på grund af det milde vintervejr. De seneste nøgletal har ikke givet grobund for rentesænkningsspekulationer.

 

- Obligationsmarkedet har opdaget at det er urealistisk at Fed vil sænke renten i første halvår af 2007, sagde obligationsanalytiker Marc Ostwald fra Insinger de Beufort til Bloomberg News.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )