Obl. kl. 11.45: Små kursfald efter øget risikoappetit

Det danske obligationsmarked ligger fredag middag marginalt lavere, idet investorerne har øget risikoappetitten, efter den amerikanske banksektor med Bank of America i spidsen har fået fornyet hjælp fra den amerikanske regering. De mindskede bekymringer for finanssektoren mindsker appetitten efter de fastforrentede papirer. I eftermiddag vil fokus være rettet mod en række amerikanske nøgletal.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger fredag middag 0,04 point lavere i kurs 105,59 med en effektiv rente på 3,26 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,10 point lavere i kurs 92,48 med en effektiv rente på 4,84 pct.

- Den positive stemning på aktiemarkederne presser obligationskurserne lavere, siger obligationsstrateg Wilson Chin hos ING Group til Bloomberg News. De europæiske obligationer afspejler desuden udviklingen på det amerikanske obligationsmarked torsdag aften, bemærker strategen.

På de globale aktiemarkeder blussede uroen i banksektoren op torsdag, hvilket gav kurstab til de to amerikanske storbanker Citigroup og Bank of America, som endte med fald i mellem 15-18 pct. Det skete efter spekulationer om, at de skal have nødhjælp fra regeringen. Efter markedernes lukketid blev det meddelt, at regeringen vil investere yderligere 20 mia. dollar i Bank of America.

Fredag eftermiddag offentliggøres en række amerikanske nøgletal, hvor industriproduktionen for december fremlægges kl. 15.15. Økonomerne spår om yderligere fald med en tilbagegang på 1,0 pct. i december efter et fald på 0,6 pct. i november.

Første udgave af forbrugertillidsbarometeret fra University of Michigan for januar offentliggøres ved 16-tiden. Økonomerne venter, at tilliden falder til 59,0 fra 60,1. I 2009 har de makroøkomiske nøgletal over en bred kam vist overraskende kraftige fald og svaghed.

Forbrugerprisindekset hører normalt til blandt de mest overvågede nøgletal, men fredagens amerikanske forbrugerpriser for december vil ikke tiltrække den normale mængde af opmærksomhed, da den accelererende tilbagegang i væksttallene har overskygget bekymringerne om prisudviklingen. Økonomerne venter, at kerneforbrugerpriserne er steget med 1,8 pct. i december sammenlignet med en stigning på 2,0 pct. måneden forinden.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )