Obl. kl. 11.40: Højere efter EU nøgletal

 

Det danske obligationsmarked lå torsdag kort før middag med stigninger. Formiddagen var præget af europæiske nøgletal, der løftede obligationskurserne. Størst opmærksomhed fik de europæiske forbrugerestimater fra Eurostat. Hovedparten af investorerne ser frem mod eftermiddagens amerikanske nøgletal, da markedsdeltagerne får nyt fra det amerikanske job og boligmarkedet samt tal fra servicesektoren.

 

Den toneangivende 9-årige danske statsobligation lå torsdag middag 0,20 point højere i kurs 100,91 med en effektiv rente på 3,87 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,17 point højere i kurs 92,67 med en effektiv rente på 4,77 pct.

 

Markedsdeltagerne fik lidt efter åbningstid tal for væksten i den europæiske servicesektor, via PMI-erhvervsbarometret. Hvilket viste en lavere end ventet vækst i servicesektoren. Det samlede tal for euro-zonen viste en tilbagegang til 57,2 fra 57,6 måneden forinden. Analytikerestimatet lød på 57,6. Det lidt dårligere tal løftede kurserne. Fordelt på medlemslande var væksten i Tyskland bedre end ventet, imens tallene for Frankrig var dårligere end ventet. Den franske servicesektor viste dermed samme tendens som den franske industri.

 

- Styrken i den tyske økonomi peger på, at økonomien i euro-zonen har det særdeles godt, sagde økonom fra Merrill Lynch Guillaume Menuet til Bloomberg News.

 

Den britiske forbrugertillidsindikator, Gfk, viste en tilbagegang til minus 8. Seneste opgørelse viste en negativ værdi på minus 7. Analytikerestimatet lød på en svag fremgang til en værdi på minus 6.

 

Kort før middag var Eurostat aktuel med forbrugerprisestimater for december, som viste et uændret niveau på 1,9 pct., hvilket svarede til analytikerestimatet. Tallene bekræfter, at inflationen ligger under Den Europæiske Centralbanks politiske mål om en inflation på 2,0 pct. Majoriteten af analytikerne er dog enige om, at næste europæiske renteændring bliver en forhøjelse, og dagens tal ændrede ikke meget ved denne opfattelse. Men den lave inflation kan pege mod et lavere tempo i renteforhøjelserne.

 

Hen over eftermiddagen kommer der spændende amerikanske nøgletal. De ugentlige amerikanske arbejdsløshedstal offentliggøres ved 14.30-tiden. Opgørelsen vil få ekstra opmærksomhed, da opgørelsen kommer dagen inden den vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport for december. Senere kommer opgørelsen over det igangværende boligsalg for november. Estimaterne lyder på en fremgang til 0,8 pct. fra minus 1,7 pct. i oktober. Flere analytikere forventer, at boligmarkedet har nået lavpunktet og nu begynder at se lysere ud. Flere Fed medlemmer har dog udtryk bekymring for udviklingen i boligmarkedet. Samtidig offentliggøres ISM-erhvervsbarometeret for servicesektorens.

 

Euro tabte torsdag lidt terræn mod dollaren. Euro blev handlet i 1,3108 dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )