Obl. 9.32: Rentespekulation i centrum

 

Det danske obligationsmarked åbnede onsdag med ganske små udsving. Investorerne spekulerer i, at Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag vil signalere, at centralbanken er klar til at hæve renten allerede til februar. Tirsdagens stærke tyske tal understøtter de øgede renteforventninger til ECB, mens franske tal onsdag morgen kastede lidt grus i betragtningerne. Økonomerne kalkulerer dog stadig med størst sandsynlighed for en ECB-rentestigning til marts. Fokus er onsdag rettet mod en tale fra det amerikanske centralbankmedlem Michael Moskow i lyset af manglende større makroøkonomiske nøgletal.

 

Den toneangivende danske statsobligation åbnede onsdag morgen 0,01 point lavere i kurs 100,46 med en effektiv rente på 3,9 pct. Blandt realkreditobligationerne åbnede 4-35'erne marginale 0,05 point lavere i kurs 92,40 med en effektiv rente på 4,79 pct.

 

Tirsdagens tyske tal viste, at såvel eksporten og industriproduktionen i november var langt bedre end analytikerne havde ventet.

 

Den franske industriproduktion for november blev præsenteret onsdag morgen, men kunne ikke helt leve op til tirsdagens stærke tal fra Tyskland. Industriproduktionen faldt 0,2 pct. i november, hvor analytikerne havde ventet en stigning på 0,7 pct. På årsbasis er industriproduktionen faldet 1,1 pct., hvor analytikerne havde ventet en nulvækst i november.

 

- ECB vil torsdag højst sandsynligt signalere, at markedsdeltagerne kan vente en yderligere rentestigning allerede til februar, hvis man skal vurdere det ud fra de seneste nøgletal fra eurozonen, udtalte obligationsstrateg hos Credit Agricole, David Keeble, til Bloomberg News. Vi holder os væk fra det europæiske obligationsmarked, selvom at kurserne er faldet på det seneste, bemærkede strategen.

 

Onsdag vil investorerne skule mod den anden side af Atlanten, hvor den amerikanske handelsbalance i november, samt tal for engroslagrene præsenteres. De ugentlige olielagertal vil formentlig tiltrække sig lidt ekstra opmærksomhed, efter at olieprisen er faldet til det laveste niveau i 18 måneder på grund af det milde vintervejr.

 

Afsluttende vil fokus rette sig mod en tale fra det amerikanske centralbankmedlem Michael Moskow, hvor det ventes at han vil gentage bekymringen for inflationen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )