Obl. 9.25: Positiv stemning bølgede over Atlanten

 

Det danske obligationsmarked åbnede fredag højere, efter at den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke udtalte sig bekymrende om den amerikanske økonomi. Et stigende antal ældre, og det rekordstore underskud på den amerikanske handelsbalance lå til grund for bekymringerne. Det affødte øget efterspørgsel efter de fastforrentende papirer. Rentespekulationerne er fortsat i spil på begge sider af Atlanten.

 

Den toneangivende danske 10-årige statsobligation åbnede fredag 0,16 point højere i kurs 99,72 med en effektiv rente på 4,03 pct. Blandt realkreditobligationerne åbnede 4-35'erne 0,15 point højere i kurs 92,35 med en effektiv rente på 4,80 pct.

 

- Den primære bekymring for eurozonen er nu mere over væksten frem for inflationen, udtalte obligationsstrateg hos Dresdner Kleinwort, Christoph Rieger, til Bloomberg News. Vi ser generelt ikke det store inflationsproblem i eurozonen for resten af året, vurderede strategen.

 

Rentespekulationerne har for alvor været det store tema blandt investorerne på den anden side af Atlanten. Den future-kalkulerede sandsynlighed for en rentenedsættelse til marts hos Fed er gået fra knap 100 pct. til nul pct. i takt med de indkommende makroøkonomiske offentliggørelser. Den amerikanske futurehandel har også indkalkuleret en sandsynlighed på nul pct. for en rentenedsættelse til april. Enkelte analytikere taler endda for amerikanske rentestigninger i år.

 

Den amerikanske centralbank kan ikke tage situationen afslappet, når der ses på inflationen, udtalte rentestrateg Minako Iida fra Barclays Capital til Bloomberg News. Rentestrategen ser mulighed for tre rentestigninger hos den amerikanske centralbank i 2007. Det vil bringe renten op på 6,0 pct.

 

Fredag kan investorerne slappe lidt mere af i forhold til de to seneste dages heftige makroprogram. På den anden side af Atlanten vil opmærksomheden rette sig mod forbrugertilliden i januar fra University of Michigan. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne en marginal stigning til 92 i januar sammenlignet med 91,7 måneden forinden. Derudover er der taler fra de to amerikanske centralbankmedlemmer Jeffrey Lacker og Thomas Hoenig.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )