Obl. 11.55: Marginalt lavere i et roligt marked

 

Det danske obligationsmarked lå tirsdag middag stort set uændret, med en svag pil i negativt terræn. Aktiviteten er begrænset uden de helt store makroøkonomiske offentliggørelser på programmet. Producentpriserne i eurozonen formåede ikke at overraske tirsdag, da de kom ud som ventet. Fokus er nu rettet mod tal for det amerikanske boligmarked i eftermiddag, samt tal for amerikanske fabriksordrer.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå tirsdag middag 0,01 point lavere i kurs 96,14 med en effektiv rente på 4,56 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,03 point lavere i kurs 88,67 med en effektiv rente på 5,26 pct.

 

- Flugten til sikker havn fortsætter, udtalte obligationschef hos ING Bank, Padraig Garvey, til Bloomberg News. Derudover er der historien om de europæiske udbyttebetalinger på statsobligationer fra de tyske og italienske regeringer og det understøtter den øgede efterspørgsel efter de fastforrentede papirer, vurderede chefen.

 

Eurostat var tirsdag formiddag aktuel med producentpriserne i maj, men offentliggørelsen bød ikke på nogen overraskelser som havde potentiale til at rykke på markedet. Producentpriserne steg 0,3 pct. i maj hvilket var på linje med forventningerne. På årsbasis steg priserne 2,3 pct. hvor der var ventet 2,4 pct.

 

ECB-medlemmet Lorenzo Bini Smaghi udtalte tirsdag, at de europæiske finansministre savner lidt mere disciplin i deres udtalelser omkring euroen, da deres udtalelser ofte fører til forvirring for markedsdeltagerne. Euroen handles i øjeblikket ganske tæt på rekordniveau mod dollar.

 

EU-kommissionen var tirsdag formiddag aktuel med sin økonomiske kvartalsrapport og udsigterne for økonomien i eurozonen er fortsat sund og udsigterne for inflationen ser også godt ud på kort sigt. Inflationsforventningerne er dæmpede og lønomkostningerne stiger i et mindsket tempo, konstaterede Kommissionen.

 

Tirsdag eftermiddag vil opmærksomheden rette sig mod de amerikanske fabriksordrer for maj. De seneste to måneders nøgletal for udviklingen i industrien har vist styrke og øget troen på vækstudsigterne.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )