Obl. 11.52: Tabte terræn inden ECB-møde

 

Det danske obligationsmarked lå torsdag over middag lavere, efter at obligationerne begyndte dagen med kurstab. Investorerne afventer nu rentemødet hos Den Europæiske Centralbank, hvor fokus er på centralbankchefens efterfølgende pressemøde.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå torsdag 0,17 point lavere i kurs 95,55 med en effektiv rente på 4,65 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,13 point lavere i kurs 88,22 med en effektiv rente på 5,25 pct.

 

Der var torsdag formiddag ganske stille på nøgletalsfronten, og investorerne har nu indtaget en afventende position.

 

Den Europæiske Centralbank afholder rentemøde, og her venter økonomerne, at centralbanken fastholder renten uændret på de nuværende 4 pct. Økonomerne venter, at den næste rentestigning fra ECB kommer til september. Men vanen tro vil økonomerne være opmærksomme på de efterfølgende udtalelser fra centralbankchef Jean-Claude Trichet.

 

- Vi venter, at Den Europæiske Centralbank vil føre en hård tone på torsdagens rentemøde, og det vil fastholde de fastforrentede papirer under pres, udtalte obligationsstrateg hos BNP Paribas, Patrick Jacq, til Bloomberg News. Vi vurderer, at centralbanken har masser af manøvremuligheder for yderligere pengepolitiske stramninger fremover, udtalte strategen.

 

Der er ligeledes rentemøde i Storbritannien, hvor Bank of England er aktuel med renteannoncering ved 13-tiden. Ved seneste rentemøde stemte hele fire ud af de ni medlemmer for en rentestigning. Overraskende var centralbankchef Mervyn King blandt stemmerne for en rentestigning. Økonomerne venter, at dagens rentemøde vil resultere i en rentestigning på 25 basispoint til 5,75 pct.

 

Torsdagen byder også på interessante nøgletal fra den anden side af Atlanten, idet ISM-erhvervstillidsbarometeret for servicesektoren i juni præsenteres. Økonomerne venter et fald til 58,0 i forhold til 59,7 måneden forinden. ISM-barometeret for industrien overraskede mandag med en større vækst end ventet.

 

Investorerne vil også se frem til den amerikanske offentliggørelse af den private arbejdsmarkedsrapport fra ADP offentliggøres for juni, hvor der ventes en mindre fremgang til 103.000 personer i forhold til 97.000 måneden forinden. Den giver en forsmag på fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )