Obl. 11.52: Sivende kurser med rentespekulation i fokus

 

Markedsdeltagerne havde mandag middag genfundet appetitten efter de mere risikofyldte investeringer, efter at den amerikanske centralbank overraskende sænkede diskontorenten fredag. Den større risikovillighed mindskede dermed efterspørgslen efter de fastforrentede papirer mandag. Spekulationerne går nu på, hvorvidt Den Europæiske Centralbank ikke vil hæve renten på rentemødet i september, som ellers tidligere var bredt funderet.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå mandag middag 0,06 point lavere i kurs 97,56 med en effektiv rente på 4,34 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,08 point lavere i kurs 89,27 med en effektiv rente på 5,14 pct.

 

- Investorerne har i øjeblikket forhøjet deres risikovillighed, bemærkede obligationsstrateg hos Unicredit Markets & Investments, Kornelius Purps, til Bloomberg News. Renterne vil formentlig stige pænt over de kommende dage, vurderede strategen.

 

- Rentenedsættelsen i fredags øger sandsynligheden for, at der kommer en rentenedsættelse i USA til september, og at den Europæiske Centralbank vil holde renten i ro, når den kommer med sin melding, hvilket også ventes i september. Men på kort sigt vil dette hovedsagligt betyde noget for aktiemarkedet og valutamarkedet, siger cheføkonom i Nordea Markets, Helge Pedersen, til RB-Børsen fredag.

 

Det internationale finanshus Lehman Brothers venter, at den amerikanske centralbank nedsætter sin toneangivende rente to gange til 4,75 pct. inden året er omme, mens meldingen fra kollegerne i Goldman Sachs lyder på en rente på 4,5 pct. inden årets udgang, skriver Bloomberg News.

 

Mandagen byder ikke på de helt store makroøkonomiske offentliggørelser, hvor de ledende amerikanske indikatorer i juli er det eneste interessante på programmet. Investorerne vil høje øje med eventuelle nyheder fra de globale centralbanker og udviklingen på aktiemarkedet.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )