Obl. 11.45: Uro på kreditmarkedet løfter kurserne

 

Det danske obligationsmarked lå onsdag middag med fortsatte højere kurser, eftersom at bekymringerne for det amerikanske boligmarked og de sekundære lånemarked igen var i fokus. Den største amerikanske låneudbyder Countrywide Financial aflagde regnskab for andet kvartal tirsdag og kunne fremvise et markant fald i indtjeningen på grund af store tab på det sekundære lånemarked. Det udløste et massivt udsalg på det amerikanske aktiemarked og har dermed øget efterspørgslen efter de fastforrentede papirer i onsdagens handel.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå onsdag middag 0,13 point højere i kurs 96,77 med en effektiv rente på 4,47 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,10 point højere i kurs 88,80 med en effektiv rente på 5,29 pct.

 

Udsalget på aktiemarkedet tiltog i styrke, efter at realkreditselskabet Countrywide Financial, som er den største amerikanske långiver, rapporterede om et kraftigt fald i indtjeningen, hvorfor at selskabet måtte nedjustere forventningerne til helåret. Det fornyede bekymringerne i forhold til det amerikanske boligmarked og det sekundære lånemarked.

 

- Problemerne på det amerikanske lånemarked er meget alvorlige, og de begynder så småt at få indvirkning på andre sektorer, udtalte obligationschef hos Mizuho Asset Management, Akira Takei, til Bloomberg News. Investorerne er på vej mod at føre penge fra aktiemarkedet og over til obligationsmarkedet, vurderede chefen.

 

Det amerikanske centralbankmedlem William Poole manede til besindighed tirsdag aften, idet han udtalte, at problemerne på det sekundære lånemarked ikke har spredt sig til den overordnede økonomi. Skaderne vil begrænse sig til boligmarkedet, vurderede Poole.

 

Onsdag formiddag kom der tal fra Frankrig, hvor erhvervstillidsbarometeret var uforandret på 110 i juli sammenlignet med måneden forinden. Det var på linje med analytikernes forventninger.

 

Onsdag vil opmærksomheden rette sig mod amerikanske tal for boligmarkedet, når salget af eksisterende boliger for juni præsenteres. Derudover er opmærksomheden rettet mod den såkaldte Beige Book fra den amerikanske centralbank. Erhvervsundersøgelsen beskriver den økonomiske udvikling, og den offentliggøres otte gange årligt.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )