Obl. 11.40: Svagt højere

 

Det danske obligationsmarked lå tirsdag middag i svagt højere, efter at den rolige handel havde fået overtaget. Markedsdeltagerne var stadig en anelse nervøse for inflations og renteudviklingen i eurozonen. Det franske privatforbrug steg mere end ventet, dog uden det havde den store effekt.

 

Den toneangivende danske 9-årige statsobligation lå tirsdag middag 0,08 point højere i kurs 100,24 med en effektiv rente på 3,96 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,08 point lavere i kurs 92,78 med en effektiv rente på 4,76 pct.

 

Det franske privatforbrug overraskede positivt for december, da tal tirsdag morgen viste en stigning på 1,3 pct. Analytikerne havde kun ventet en stigning på 0,3 pct. På årsbasis er privatforbruget steget 6,8 pct., hvor analytikerne havde ventet en stigning på 4,9 pct.

 

Højere skatter i Tyskland, som er Europas største økonomi, og fornyede stigninger i olieprisen, bidrager alt sammen til, at inflationen kan stige i eurozonen. Det tyske Bundesbankmedlem Hans Georg Fabritius udtalte mandag, at Den Europæiske Centralbank må fortsætte med sine pengepolitiske stramninger for at forhindre inflationen i fortsat at stige.

 

- Der hersker en stor usikkerhed omkring den økonomiske situation i eurozonen, hvilket primært skyldes olieprisen, samt effekten på den tyske økonomi fra momsstigningen, udtalte Constancio. Disse to faktorer er en stor risiko for inflationen, vurderede ECB-medlemmet.

 

Tidligt tirsdag morgen fik investorerne referatet fra det seneste japanske rentemøde, hvor den japanske centralbank overraskede med at fastholde renten. Referatet viste, at tre centralbanksmedlemmer stemte for en renteforhøjelse.

 

Tirsdag vil investorerne desuden blive præsenteret for de ledende indikatorer i USA for december. Nordea Markets noterer, at offentliggørelsen vil kunne få lidt ekstra opmærksomhed i lyset af den tynde nøgletalskalender. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne en stigning på 0,2 pct. Derudover præsenteres det mindre erhvervstillidsbarometer fra Richmond for januar. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne en fremgang til 4, efter at være faldet til minus 6 måneden forinden.

 

- Vi går ind til det første kvartal med en masse momentum, sagde økonom Haseeb Ahmed fra JP Morgan Chase til Bloomberg News, i en kommentar til dagens amerikanske nøgletal.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )