Nytårsstemning på Fondsbørsen

Investorerne har taget hul på det nye år med godt humør og har i skrivende stund handlet samtlige C20-aktier i plus.

Den gode stemning på Fondsbørsen er typisk for førstedags-markedet efter nytår, hvor der kommer nye penge til, udtaler en aktiehandler til nyhedsbureauet Direkt. Det betyder, at likviditeten er god, og da overskrifterne i aviserne samtidig taler om, at 2007 bliver et godt år tegner dagen lyst for de danske aktier.

Danske Bank er skudt til vejrs med 1 pct. til kurs 253,5. Banken har i dag meddelt til Fondsbørsen - uden sammehæng iøvrigt - at Søren Kaare Andersen har valgt at fratræde sin stilling som direktør i BG Bank og dermed koncernledelsen i Danske Bank til fordel for en stilling som ny adm. direktør i Roskilde Bank.

Vestas har placeret sig i den rigtige vindretning og er blæst til vejrs med 1,57 pct. til kurs 242,5. Selskabet har skudt året i gang med en positiv meddelelse om, at de har modtaget en ordre i USA på 56 stk. V80- 1,80MW vindmøller til levering i 3. kvartal 2007 til Smokey Hills-projektet i staten Kansas. Ordren er modtaget fra ENEL North America , som er et af de største selskaber i Nordamerika, der ejer og driver kraftværker for vedvarende energi. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Novozymes kan notere en stigning på 1,23 pct. til kurs 492. Selskabet er i fokus, efter Dagbladet Børsen i dag skriver om selskabets lancering af et nyt vaskemiddelenzym kaldet Mannaway. Enzymet kan anvendes til at nedbryde guargum, der bruges som et fortykningsmiddel i flere fødevarer, og som kan give genstridige pletter. Enzymet skal hjælpe Novozymes med at realisere ambitionen om svag positiv vækst inden for vaskemiddelenzymer efter flere års tilbagegang i salget.

S&P anbefaler derfor 'køb' af Novozymes-aktien med et kursmål på 540 kr. Hos Jyske Bank rokker nyheden ikke på bankens negative vurdering af aktien, som de mener er for dyr. Det skriver Netposten.dk.

I skrivende stund har William Demant Holding lagt sig forrest i feltet med en stigning på 2,07 pct. til kurs 467,5.

Lige i hælene ligger det nye C20-medlem - FLSmidth & Co. - med en stigning på 1,95 pct. til kurs 366.