Nytårsfest på amerikanske børser

De amerikanske investorer sender aktierne overraskende højt til vejrs på årets første handelsdag.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Er der blot tale om et vel optimistisk eftergilde ovenpå onsdagens nytårsaften – eller mener de amerikanske investorer det alvorligt, når de sender de toneangivende indeks op med mere end 3 procent på årets første handelsdag?

Og stigningerne skal vel og mærke ses i lyste af horrible tal fra fremstillingsindustrien, hvor indkøbscheferne ikke har været så pessimistiske i snart 30 år.

Selvom der er grund til at glæde sig over de solide stigninger på de amerikanske børser, så er der nok tale om, at årsagen til dagens stigninger skal findes i en kombination af lav handel og en generel optimisme her i starten af det nye år.

”Det er den sædvanlige jule-fest og folk vil ikke risikere, at de ikke kommer med til festen, selvom de godt ved, at det hele foregår under lav omsætning,” siger Joseph Saluzzi chefhandler hos Themis Trading til CNN.

Der er fortsat stor usikkerhed om, hvor dyb krisen skal være i både amerikansk og global økonomi, så de fleste investorer er forsigtige med at tage dagens stigninger som et tegn på en vending.

Alle tre ledende indeks, Nasdaq, Dow Jones og S&P 500, faldt da også en smule tilbage i slutningen af dagens handel, men kunne trods alt fremvise kursstigninger omkring de 3 procent, med teknologiaktierne i front med en fremgang på 3,5 pct.