Nyt piratangreb på Mærsk-skib

Pirater i Aden-bugten har angrebet endnu et Mærsk-skib. Angrebet blev afværget af canadiske kamphelikoptere. (Opdateret 13.40)

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu engang har pirater i Aden-bugten angrebet et Mærsk-skib. Denne gang udså piraterne sig skibet Maersk Virginia, men måtte opgive, da et canadisk krigsskib og senere tre kamphelikoptere kom skibet til undsætning. Det skriver CBS News.

Det canadiske krigsskib HMCS Winniepeg modtog i første omgang et nødkald fra et libanesisk fragtskib, der blev angrebet af pirater.

Samme type som Alabama

Piraterne ændrede dog kurs og satte i stedet angrebet ind på Maersk-skibet, men her blev angrebet altså også afværget, og både HMCS Winniepeg og tre canadiske kamphelikoptere kunne jage angriberne væk.

Maersk Virginia sejler under amerikansk flag og er af samme type som Maersk Alabama, der for få uger siden blev angrebet af somaliske pirater. Her blev kaptajnen tilbageholdt i fire dage.

Aden-bugten er berygtet for de mange piratangreb, men er en vigtig transportvej for shippingskibe. Derfor har en række lande sendt krigsskibe til regionen.


Fik du læst:

Storbanks tillid til Mærsk på frysepunktet

Endnu en Mærsk-boss i kulden

Billedserie: Mærsks benhårde rådgivere