Nyt liv i konkursramte Skovbo

Der bliver nu pustet nyt liv i Skovbo, der er en af de førende danske producenter af træhuse, og som for nylig blev erklæret konkurs. Skovbo bliver overtaget af et svensk byggefirma, der er ejet af den danske kapitalfond Polaris. (Opdateret kl. 20:44)

Den nye ejer er den svenske leverandør af byggematerialer Fiskarhedenvillan, som den danske kapitalfond Polaris ejer 87 pct. af. Svenskerne overtager dog kun få, sunde dele af Skovbo, og 42 ud af 60 medarbejdere mister derfor deres arbejde.

Samtidig vil de danskere boligkøbere, som er i gang med at få bygget deres drømmebolig af Skovbo, stå tilbage med halvfærdige huse og kan kun håbe, at deres advokat kan få noget ud af konkursboet.

Tilbud fra de nye ejere

60 danskere har for nylig købt et træhus hos Skovbo i Børkop ved Fredericia, hvor byggeriet ikke er gået i gang endnu. De får tilbudt et nyt hus af den nye ejer.

»Fiskarhedenvillan har ikke tidligere haft aktiviteter i Danmark, men ved at overtage de sunde aktiviteter i Skovbo får vi en god start på vores ambition om også at blive en stærk leverandør af træhuse i Danmark,« siger Ants Suurkuusk, der bliver adm. direktør i det danske selskab.

Han har 40 års erfaring fra den svenske byggeindustri, blandt andet som mangeårig adm. direktør i Myresjöhuset. Han er i dag bestyrelsesformand for Fiskarhedenvillan.

Fejlene kunne ikke rettes

Poul Plougmann, tidligere direktør i Lego, har i et år arbejdet som rådgiver med at rette op på problemerne i Skovbo, men måtte i sidste ende kaste håndklædet i ringen:

»Grundlæggende er Skovbo en virksomhed med fremragende medarbejdere og attraktive produkter. Men der er begået fejl, som ikke kunne rettes hurtigt nok til, at hele virksomheden kunne reddes,« siger Poul Plougmann, der fortsat vil stå til rådighed for at sikre det nye selskab en god start.

Det vides endnu ikke, om Skovbo skifter navn.