Nyt aktiedyk, mens man venter

De amerikanske børser bærer præg af fortsat usikkerhed om fremtiden. Udmelding fra centralbanken afventes onsdag.

Festlig ser den ud, børsen i New York. Indenfor var stemningen dog ikke så munter. Foto: Stan Honda, AFP/Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Forsigtighed prægede også tirsdagen børshandlerne i USA, som ikke er skråsikre på, hvordan økonomien vil udvikle sig.

Aktierne faldt således på børserne, som de også gjorde det i København, mens man venter på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kommer med en udmelding som afslutning på et todagesmøde, der begyndte tirsdag. Der er bred forventning om, at renteniveauet vil blive holdt fast nær nul, men investorerne venter ifølge nyhedsbureauerne på, hvad centralbanken vil sige om økonomien, når mødet afsluttes onsdag.

Lige inden lukketid klokken 22, dansk tid, dykkede aktierne endnu en bid. Dow Jones Industrial-indekset faldt med 1,03 procent (96,50 points) til 9.241,45 points. Standard & Poor's 500-indekset faldt med 1,27 procent (12,75 points) til 994,35 points, og det teknologitunge Nasdaq-indeks faldt med 1,13 procent (22,51 points) til 1.969,73 points.

Udsalg før indkøb

Handelsministeriet offentliggjorde tirsdag tal for juni, som viser, at virksomhederne nedbragte deres lagre for tiende måned i træk. Det er dårlige tegn, for det betyder, at der først skal sælges, hvad der er på hylderne, før der afgives nye bestillinger.

Et lyspunkt var, at salget til gengæld steg med 0,4 procent for anden måned i træk.

Oliepriserne faldt med to procent oven på meldingen om faldet i lagertallene. Det medførte nemlig bekymring over, om den økonomiske optur nu også er i gang.