Nykredit: Der vil være en positiv undertone for Nordea-aktien torsdag

Nordea Campus is seen in Helsinki as Nordea, the Nordic region's biggest financial group, announced on Wednesday evening that it'd move its headquarters from Stockholm to Helsinki, Finland, September 7, 2017. Lehtikuva/Vesa Moilanen Fold sammen
Læs mere
Foto: LEHTIKUVA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ti minutter før den danske børslukketid onsdag, meddelte Nordea, at bestyrelsen havde besluttet sig for at flytte storbankens hovedsæde fra Stockholm til Helsinki.

Det fik i de sidste handler aktien til at vende et lille minus til et plus på 1,7 pct., og torsdag vil aktien sandsynligvis også opleve en positiv interesse blandt investorerne. Det vurderer Ricky Steen Rasmussen, aktieanalytiker i Nykredit Markets.

»Vi så noget af reaktionen allerede i går. Jeg forventer stadig, at der vil komme en positiv undertone på det her. Vi har et pressemøde, der skal overstås, og en analytikerkonference, hvor banken kan få lov til at fortælle, hvor meget den reelt kan spare,« siger han til Ritzau Finans.

I onsdagens fondsbørsmeddelelse pegede Nordea på, at resolutions- og indskudsgarantiafgiften i 2018 ventes at stige med 60-200 mio. euro i forhold til 2017 og at den i 2019 vil ligge 60-150 mio. euro over niveauet for 2017.

Det endelige tal afhænger blandet andet af det nøjagtige tidspunkt for flytningen. Storbanken vurderede, at den samlede nutidsværdi af resolutionsafgifter, indskudsgarantier og andre overgangseffekter vil være positiv i størrelsesordenen 1,0-1,1 mia. euro.

Ifølge analytikeren mangler der fortsat en afklaring på, hvor meget banken kan spare på kapitalsiden ved flytningen, og det er særligt det, der vil blive sat spørgsmålstegn ved på analytikerkonferencen, der afholdes klokken 9.00 dansk tid.

»En ting er, hvor meget der kan spares af direkte omkostninger, men noget andet er, hvor meget man reelt kan spare på kapitalsiden. Nordea siger, at det er for tidligt at komme med et endeligt bud på. Vi forventer, at de vil sige, at det de vil kunne spare en »ikke ubetydelig« kapitalbuffer nu her ved at flytte.«

»Det er den kapitalbesparelse, som aktien også stiger på. Det her betyder alt andet end lige, at der kan sendes flere penge ud til aktionærerne. Der er flere penge fri,« siger Ricky Steen Rasmussen.

Nordea-aktien sluttede onsdag 1,7 pct. højere i 83,25 kr.

Storbankens pressemøde startede klokken 8.00 dansk tid i Helsinki, og klokken 9.00 dansk tid starter analytikerkonferencen i London.