Nykredit-CEO: Sandsynligvis ingen børsnotering i 2017

Nykredit kommer efter alt at dømme ikke på fondsbørsen i løbet af i år, fortæller koncernens administrerende direktør, Michael Rasmussen, i forbindelse med årsregnskabet tirsdag morgen.

Nykredits administrerende direktør, Michael Rasmussen, Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nykredit kommer efter alt at dømme ikke på fondsbørsen i løbet af i år, fortæller koncernens administrerende direktør, Michael Rasmussen, i forbindelse med årsregnskabet tirsdag morgen.

- Vi føler med sikkerhed, at vi står endnu stærkere om et år, og vi har hele tiden sagt, at vi vil bruge 24 måneder til det. Det gør, at vi med stor sandsynlighed kan sige, at en børsnotering ikke bliver i 2017, siger Michael Rasmussen til Ritzau Finans.

Udmeldingen skyldes ifølge direktøren, at Nykredit i øjeblikket oplever et tilfredsstillende momentum, og det vil fortsætte, venter han.

- Vi tror, at det er i alles interesse lige at skyde det lidt. Og når vi kommer længere hen, skal vi se en større afklarethed omkring regulering, og så skal vi se, hvordan markedet er på det tidspunkt, lyder det fra Michael Rasmussen.

For et år siden vurderede Nykredit, at koncernen ville være klar til en børsnoteringen inden for 12 til 24 måneder.

- Så der er 12 måneder tilbage, og vi har sagt, at det sandsynligvis bliver i slutningen af den periode, siger Michael Rasmussen.

- Vi er nok en smule foran planen. Vi er kommet stærkt ud af 2016 med et tilfredsstillende kerneresultat, der er det bedste, vi har leveret nogensinde, fortsætter han.

KAPITAL ER AFGØRENDE

I regnskabet skriver Nykredit, at børsnoteringen er ikke et mål i sig selv, men "et middel til at opnå større sikkerhed for, at Nykredit kan låne ud til boligejere, landbrug og erhvervskunder i både gode og dårlige tider".

- Nykredit er en forholdsvis sårbar virksomhed, selv om vi er meget, meget store. Vi ønsker at holde vores lånebøger åbne til glæde for vores kunder, uanset hvad der måtte ske på konjunkturerne, eller hvad der måtte komme af regulering, fastslår direktøren.

- Det rigtige er, at virksomheden får adgang til kapital og får den fleksibilitet, som muliggør at vi til enhver tid kan låne penge ud til hele Danmark, uanset hvad der måtte ske, fortsætter han.

I øjeblikket er der blandt andet fortsat usikkerhed omkring de kommende Basel-krav, der for nylig blev udskudt.

I 2016 leverede Nykredit et resultat af kerneforretningen før nedskrivninger på lige under 6,5 mia. kr. Nedskrivninger på realkreditudlån faldt til 821 mio. kr. fra 1041 mio. kr., mens der blev tilbageført nedskrivninger på 141 mio. kr. i bankforretningen.

Nykredit venter i 2017 at levere et resultat af kerneforretningen på niveau med 2016, hvor koncernen tjente lige under 5,8 mia. kr. på den post.