Nykredit Bank nedskriver med 52 millioner

Nykredit Bank har korrigeret det i august udsendte halvårsregnskab for 2008, så resultatet før skat reduceres med 52 mio. kr. fra 267 mio. kr. til 215 mio. kr., oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

Korrektionen sker efter drøftelse med Finanstilsynet, som har meddelt banken, at dens model for gruppevise nedskrivninger ikke har været i overensstemmelsemed regnskabsreglerne, og at bankens halvårsregnskab derfor indeholder en fejl, oplyses det.

Af de 52 mio. kr. i nedskrivning kommer de 4 mio. kr. fra individuelle nedskrivninger og de 48 mio. kr. fra gruppevise nedskrivninger.

Og det er især erhvervskunderne, der trækker ned. Korrektionen betyder nemlig, at nedskrivninger på udlån til private stiger fra 2 mio. kr. til 4 mio. kr., mens nedskrivninger på udlån til erhverv stiger fra 31 mio. kr. til 81 mio. kr.

Samtidig falder skatten af halvårets resultat med 13 mio. kr., hvilket svarer til 25 pct. af de øgede nedskrivninger. Halvårets resultat udgør herefter 160 mio. kr., og det svarer til en reduktion på 39 mio. kr. eller knap 20 pct. oplyser banken.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )