Nykredit anbefaler overvægt i aktier trods politisk usikkerhed

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konflikten med Nordkorea, politiske budgetslagsmål og kommende rentemøder i den europæiske og amerikanske centralbank udgør ikke en længerevarende trussel for aktiemarkederne.

Det vurderer Nykredit, der fortsat anbefaler, at investorerne har overvægt at aktier - særligt de europæiske, i en ny strategiopdatering fredag.

Spændingerne mellem Nordkorea og USA kom igen i fokus efter missiltesten i starten af ugen, hvor Nordkorea sendte et missil over japansk territorium. Det ramte aktiemarkedet de følgende dage, hvor kurserne dykkede, men uroen giver ikke anledning til store bekymringer hos Nykredit, da reaktionen forventes at være kortvarig.

»Den aktuelle sabelraslen har allerede ramt aktiemarkedet, der i august har tabt lidt luft. Der kræves dog typisk vedvarende eskalering, for at markedsfokus kan opretholdes, og det venter vi ikke,« skriver chefstrateg Frederik Engholm-Hansen i strateginotatet.

KOMMENDE FORHANDLINGER I USA

I USA skal den amerikanske Kongres nå til enighed om statsbudgettet for 2018 inden udgangen af september, mens den også skal forholde sig til en forhøjelse af det såkaldte gældsloft.

Ifølge Nykredit vil den amerikanske indenrigspolitik også kun få en kortvarig effekt på finansmarkederne, men den kan dog medføre små realøkonomiske omkostninger.

»De indenrigspolitiske knuder i USA kan stadig påvirke markedet negativt de kommende uger, hvor Kongressen i USA kommer tilbage fra ferie,« skriver Frederik Engholm-Hansen.

Hvis gældsloftet ikke hæves, vil USA ifølge banken være nødsaget til at misligholde sine forpligtelser, da finansministeren tidligere har udtalt, at staten ventes at have penge i kassen indtil sidst i september.

»Det ville være en katastrofe for de finansielle markeder. Vi vurderer, at det er meget usandsynligt, at det kommer så vidt, men kommer vi tæt på deadline, begynder markedet at spekulere heri,« fremgår det af notatet.

Hvis budgettet ikke falder på plads inden udgangen af september vil dele af det offentlige lukke ned i landet. Nykredit vurderer, at det kan give et lille negativt stød til væksten, men at det ikke vil true opsvinget i USA.

RENTERNE VIL STIGE FREM MOD OKTOBER

Bevægelserne på finansmarkederne har også været påvirket af årets markante eurostyrkelse, men finanshuset vurderer, at valutabevægelsen er overdreven på kort sigt, da det kan føre til forsigtighed hos Den Europæiske Centralbank og renteforhøjelser hos Federal Reserve.

De kommende politiske begivenheder har dog været med til at sende renterne ned - blandt andet i Europa og USA, men det kan vendes til bankernes fordel fremadrettet.

»Vi ser derfor plads til moderate stigninger hen imod oktober, efterhånden som disse risici fortager sig. Det bør understøtte performance i europæiske banker, som aktuelt er vores foretrukne sektormæssige eksponering,« skriver Frederik Engholm-Hansen.

Derudover anbefaler Nykredit også, at investorerne fastholder overvægt i kredit.

/ritzau/FINANS