Nye rekorder på Wall Street

De amerikanske aktiemarkeder fortsatte fredagen til nye rekordniveauer i tiltro til, at centralbanken fortsætter med at pumpe penge ud i markedet.

Det er et stigende - "bull" - aktiemarked, der præger USA Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Det toneangivende amerikanske aktieindeks Dow Jones Industrials steg efter fredagens aktiehandel i USA igen til over de magiske 16.000 og sluttede igen i en rekord - nærmere betegnet indeks 16.064,77 efter en stigning på 0,34 pct.

Også det store S&P 500-indeks slog rekord efter en stigning på en halv pct. til 1.804,76. Det er første gang det runder 1.800. Og Nasdaq steg også næsten en halv pct., så "teknoindekset" nu kun er 10 point fra 4.000 - et niveau der ikke er set siden årtusindskiftet.

Økonomer begrunder de lune vinde, der fejer hen over de amerikanske aktiemarkeder med, at der er stor tiltro til, at Federal Reserve vil fortsætte sine kæmpe store opkøb af obligationer for at holde gang i økonomien.

De store amerikanske aktieindeks er i år steget mellem 22 og 31 pct., og nu begynder nogle investorer at frygte for, at markederne er blevet for dyre, og at det vil udløse et stort udsalg.

"Når værdiansættelserne begynder at strække sig, begynder vi at blive nervøse. Det kan gå i et stykke tid, men vi bliver mere forsigtige," siger vice president Wasif Latif fra USAA Investments til money.cnn.com.

Hans kollega Bernard Kavanagh fra formueforvalteren Stifel Nicolaus medgiver, at aktierne ikke længere er billige. Men han mener, at der stadig er investorer, der føler, at de er gået glip af nogle kursstigninger, og at de vil hoppe med på aktiemarkederne, så der er plads til yderligere stigninger.