Nye fald i vente på børsen

De europæiske aktier ventes at åbne lavere, efter at de amerikanske børser mandag aften faldt markant tilbage.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandagens amerikanske handel var præget af en fornyet uro om, hvorvidt den store finansielle hjælpepakke er løsningen på det seneste års kreditkrise, samt en voldsom stigning i olieprisen. C20, der mandag faldt 0,4 pct. til 397,40, ventes at følge tendensen, og der vil være stor bevågenhed på finansaktierne med Ebh Bank i centrum på danske scene.

- Vi venter C20-fald på 0,75-1,00 pct. efter mandag aftens uro i USA. Fokus er rettet mod finanssektoren, og den amerikanske hjælpepakke. Verdens samfundet vil også hjælpe, og det venter vi vil understøtte markedet, udtaler seniorrådgiver Nils Lundsby fra Nordea til RB-Børsen.

FINANSAKTIER: Generelt vil finansaktierne være i centrum, ovenpå den globale turbulens i banksektoren. Danske Bank lukkede 0,3 pct. lavere i kurs 147, mens Nordea endte i 2,1 pct. lavere i kurs 69.

EBH BANK: Den nordjyske bank er presset i knæ og reddet af endnu en livline fra Nationalbanken, hvilket på dramatisk vis demonstrerer, at bankkrisen fortsat ruller i Danmark. Den kommende uge bliver helt afgørende for nye krisetegn, og flere iagttagere spår flere håndklæder i ringen, skriver Børsen tirsdag. Ebh Bank styrdykkede 48,4 pct. til kurs 100,5 i mandagens handel.

WILLIAM DEMANT: Høreapparatproducenten afholder tirsdag og onsdag analytikermøde, hvor især tirsdagens udmeldinger vil være interessante. William Demant vil sætte fokus på selskabets distributionskanaler, samt løfte sløret for sin nye produktserie Oticon Dual. WDH-aktien lukkede 2,9 pct. højere i kurs 289.

VESTAS: Vindmølleproducenten meddeler tirsdag morgen, at selskabet har vundet en brasiliansk ordre på 28 MW. Vestas-aktien lukkede mandag 1,13 pct. højere i kurs 628.

SAS: Flyselskabet kan blive en succesfuld vækstmaskine, hvis det lykkes Lufthansa at overtage selskabet og foretage de samme tilpasninger, som tyskerne gjorder med Swiss Air. Det skriver Børsen. SAS lukkede 0,1 pct. højere i kurs 45,4.

COLOPLAST: Medicoselskabet er presset på det europæiske marked for medicinsk udstyr. Det er den amerikanske konkurrent Convatec, som for nylig overtog danske Unomedical, der prøver at vælte Coloplast af den europæiske trone. Det skriver Børsen. Coloplast-aktien faldt 0,4 pct. til kurs 413

NKT: Konglomeratet, der lukkede 2,2 pct. højere i kurs 275, holder tirsdag sin kapitalmarkedsdag i Køln i Tyskland, hvor analytikerne vil få mulighed for at besøge NKT Cables nye fabrik, som skal fremstille højspændingskabler. Dagen vil også byde på et besøg på det NKT Photonics-ejet LIOS Technology, som fremstiller overvågningsudstyr baseret på temperaturmåling. Tirsdagen igennem vil der også være generelle præsentationer og en afsluttende spørgerunde.

A.P. MØLLER MÆRSK: Rederiet har budt 57 skr. pr. aktie på det svenske tankrederi Broström, men buddet findes for lavt af flere af Broströms store aktionærer. Odin Fonder, som er den næststørste aktionær i selskabet med 8,7 pct. af aktierne synes, at budet er for lavt, og ifølge fondsforvalter Nils Petter Hollekim bør budet ligge på omkring 69 skr. pr. aktiefor at repræsentere den reelle værdi.

RB-Børsen