Ny strategi og rekord for Roskilde Bank

Roskilde Bank fortsætter marchen mod endnu et rekordresultat, og bankens store ekspansion begynder at give afkast. Den nytiltrådte direktør Søren Kaare-Andersen vil præsentere en ny strategi inden årets udgang.

- Der er en rigtigt god underliggende vækst. Både fra de eksisterende kunder, men i særdelseshed fra nye kunder. 43 pct. af væksten kommer fra nye kunder, og de kunder komme især fra de nye filialer, siger Roskilde Banks nytiltrådte direktør, Søren Kaare-Andersen.

Han tiltrådte jobbet 1. juli, og er blevet overrasket over entusiasmen hos medarbejderne i Roskilde Bank, der er landets 12-største bank.

- Det er fantastisk at kommentere et regnskab, man ikke selv har været med til at skabe. Det har været en god start, og jeg er positivt overrasket over den entusiasme, der er i butikken, siger Søren Kaare-Andersen, der kom fra et job som direktør for hedengange BG Bank.

Direkte adspurgt om han savner Danske Bank-topchefen Peter Straarup viger han udenom.

- Jeg er glad for at være kommet hertil, og jeg har selv valgt det. Jeg har været glad for at være i Danske Bank, men nu glæder jeg mig til at få lige så mange gode år her, lyder det fra Søren Kaare-Andersen, der inden året er omme nærmere vil have formuleret en ny strategi for banken.

- Vi skal ikke være en kæmpe bank. Vi skal være en fornuftig bank i størrelse, og vi skal ikke sætte vores egenart over styr. Men det er det, vi skal kigge på nu. Der kommer ikke en ny strategi, men måske laver vi en finjustering af tingene, siger bankdirektøren.

Med kun en måned på bagen som øverste chef i Roskilde Bank vil Søren Kaare-Andersen helst ikke bindes op på for mange løfter, da han endnu kun har fået et overfladisk indblik i banken.

- Der dukker altid over ting op. Der er nogle ting, der ikke ser så fornuftige ud, mens der er andre ting, hvor man bliver positivt overrasket. Jeg har haft samtaler med samtlige ledere, og nu besøger jeg samtlige filialer. På den baggrund tager jeg så en diskussion med ledelsen om, hvordan vi kan fastholde væksten de næste tre år, siger han.

Bankens basisindtjeningen steg til 338 mio. kr. fra 305 mio. kr. i første halvår sidste år. Nettooverskuddet landede på 309 mio. kr. mod 244 mio. kr. For hele 2007 fastholder Roskilde Bank forventningen om et rekordresultat, da basisindtjeningen ventes at blive 665 mio. kr. - 16 pct. mere end rekordresultatet i 2006.

RB-Børsen