Ny renteuro sender USA-aktierne ned

Kurserne på de amerikanske markeder faldt mærkbart fredag. Økonomiske nøgletal fik investorerne til at spekulere i, at centralbanken fastholder renten et stykke længere end forventet.

Trods svære tider er der dog lidt julestemning på New Yorks Wall Street. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters
Nye nøgletal, der viste en stigning i forbrugerpriserne, fik fredag investorerne på de amerikanske børser til at blive meget forsigtige. Kurserne faldt over hele linjen, fordi de nye økonomiske tal kan så tvivl om, hvorvidt den amerikanske centralbank, Fed, vil fortsætte med sine rentenedsættelser. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forbrugerpristallene pegede på, at den amerikanske inflation nu for alvor tager fart på. Og i den situation kan Fed gå hen og vurdere, at den ikke vil gøre det billigere for folk at låne penge - og derved kommer der ingen rentesænkning, skriver Reuters.

Da mange investorer netop har forudset, at Fed snart vil sænke renten igen, sendte nyheden uro ud i markedet, og derefter begyndte kurserne at falde.

Standard & Poor-indekset faldt med 1,38 procent til kursen 1.467,95. Nasdaq tog samme retning og lukkede i kurs 2.635,74, hvilket var et fald på 1,23 procent. Industriaktierne i Dow Jones klarede sig lige så skidt. De faldt 1,32 procent til kursen 13.339,85