Ny registreringsafgift giver hul i statskassen på 2 mia. kr.

Skatteministeriet erkender nu, at omlægningen af registreringsafgifterne, så de belønner de mest miljøvenlige biler, giver et provenutab på 2 mia. kr. SF vil beskatte bilisterne hårdere – De konservative afviser.

Staten vil fra 2012 hvert år mangle cirka 2 mia. kr. i kassen i forhold til i dag, fordi bilerne i dag kører flere kilometer på literen. Det skriver Jyllands-Posten.

Det er SF´s Morten Homann, der har villet tjekke regeringens udsagn om, at den nye lov ”skønnes samlet set at være provenu neutral". Den lov der henvises til, er den nye lov, der skal belønne de bilejere, hvis biler kører rigtigt langt på literen, og som samtidig skal ”straffe” personer med gamle biler, der forurener mere.

Men i et svar til Morten Homann skriver Skatteministeriet, at den nye lov på sigt betyder en reduktion i indtægterne på to mia. kr. årligt.

De konservatives Lars Barfoed gør det dog klart, at bilejerne ikke, trods hullet i kassen, skal beskattes hårdere end i dag.

Omvendt mener SF og Morten Homann, at man bør sætte grænsen højere for, hvornår en bilejer får en rabat i registreringsafgiften. SF vil kun belønne de bilejere, der kører i de absolut mest miljøvenlige biler.