Ny online børsmægler rammer Danmark

Danske kunder kan nu handle aktier gennem den internationale børsmæglervirksomhed, Degiro. Store besparelser i vente, lyder det.

Foto: MAURICIO LIMA

Den hollandske børsmæglervirkomsomhed, Degiro, åbner nu døren for danske investorer. Og ifølge Degiro selv er der massive besparelser i vente.

For hvis en dansk privatinvestor køber for 100.000 kroner Lundbeck-aktier hos Degiro, så skal vedkommende kun betale 32 kroner i handelsomkostninger. Kunkurrenternes gennemsnitlige pris er 125 kroner, hvilket giver en gennemsnitlig besparelse på 74 procent. Ifølge Degiro kan man opnå en gennemsnitlig besparelse på 80 procent på handelsomkostninger.

»Vores priser for private investorer er uden sammenligning de laveste blandt online børsmæglere i Danmark. Vi er i stand til at tilbyde disse attraktive forhold takket være en unik kombination af både professionelle og private investorer, hvor førstnævnte består af formueforvaltere og investeringsfonde,« fortæller Gijs Nagel, direktør og en af grundlæggerne af DEGIRO, i en pressemeddelse.

»På denne måde kan vi udnytte stordriftsfordele. Vi forhandler os til engrospriser og tilbyder dem til både private og professionelle investorer,«

Danmark er det 12. europæiske land, hvor Degiro slår sine folder. Lige nu er de tilstede i blandt andet Belgien, Frankrig, Holland, Polen, Tjekkiet, Tyskland og Østrig. De går efter mindst 25 procent markedsandele i de lande, de er repræsenteret. I Holland skete det efter 12 måneder, og efter seks måneder var de den anden største børsmæglervirksomhed.

I 2008 blev Degiro grundlagt. Kundernes penge bliver opbevaret i en selvstændig enhed. De følger alle de retningslinjer, der er udstukket af den hollandske Nationalbank og den hollandske tilsynsmyndighed. Herhjemme er de registreret hos Finanstilsynet.