Ny iPhone kan ikke få investorerne op at ringe

Teknologigiganten Apple præsenterede onsdag aften dansk tid sin nye iPhone 6S for investorer og andre interesserede i San Francisco, men præsentationen, der som vanligt var meget imødeset, formåede ikke at sæt skub i handlen med Apple-aktier.

Foto: Josh Edelson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op til præsentationen steg aktien en smule, men i løbet af aftenen gik gassen af ballonen, og Apple endte 1,9 pct. lavere i 110,15 dollar.

Det skete ifølge Michael Borre, der er chefaktiespecialist hos Nordea, fordi Apple ikke formåede at præsentere nyheder, der ikke allerede var ventet eller rygtet i markedet, og derfor kan præsentationen i stedet komme til at få en negativ effekt for aktien i den kommende periode, lyder vurderingen.

- Vi forventer derfor ikke, at gårsdagens store præsentation vil være det, som på den korte bane sender Apple-aktien i ny rekord. Tværtimod ser vi en vis risiko for, at aktien vil underperforme aktiemarkedet i en periode. Det skyldes ikke, at vi ikke tror på de nye produkter, men blot, at der ikke var nogen rigtig store nyheder, som ikke var ventet i forvejen, siger Michael Borre til Ritzau Finans.

Derfor anbefaler Nordea at holde fast i Apple-aktierne for nu og i stedet finde andre købsmuligheder.

- Den lave prissætning lokker, men samtidig er vi ikke helt overbeviste om, at selskabet kan løfte sin forretning afgørende fra disse niveauer. Der bliver allerede solgt over 200 mio. iPhones om året, og dette tal bliver svært at løfte markant, siger Michael Borre.

Han kigger i stedet med spænding frem mod de kommende regnskaber fra teknologigiganten for at finde en mulig ny kurstrigger.

- For at investorerne for alvor bliver villige til at prissætte Apple højere, kræver det mere vished for, at selskabet stadig kan vokse. De næste kvartalsregnskaber kan måske sende signaler om dette, men for nu ser vi bedre købsmuligheder andre steder i aktiemarkedet, siger Michael Borre.

Næste regnskab fra Apple er præsentationen af tal for fjerde kvartal og dermed hele regnskabsåret 2014/15, der offentliggøres den 20. oktober.