Ny fremgang i vente for C20 Cap

Det danske aktiemarked kan tirsdag bygge videre på de stigninger, som mandag skyllede ind over de internationale aktiemarkeder, efter at orkanen Irma mistede pusten og blev til en tropisk storm, og Nordkorea undlod at fejre sin nationaldag i weekenden med nye atomtest.

Det danske aktiemarked kan tirsdag bygge videre på de stigninger, som mandag skyllede ind over de internationale aktiemarkeder, efter at orkanen Irma mistede pusten og blev til en tropisk storm, og Nordkorea undlod at fejre sin nationaldag i weekenden med nye atomtest. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR

Det danske aktiemarked kan tirsdag bygge videre på de stigninger, som mandag skyllede ind over de internationale aktiemarkeder, efter at orkanen Irma mistede pusten og blev til en tropisk storm, og Nordkorea undlod at fejre sin nationaldag i weekenden med nye atomtest.

»Vi kører lidt på dampene fra de her nyheder, der har været ude hen over weekenden. Lige pludselig har vi fået fjernet nogen af de usikkerheder, der har været,« siger senioraktierådgiver Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank.

Han peger på, at det amerikanske gældsloft blev løftet i sidste uge, at Nordkorea undlod at skyde missiler af på sin nationaldag, og at orkanen Irma har forårsaget færre skader end frygtet.

»Det gør bare, at der er et positivt sentiment. Men det fader jo også ud efter et par dage, og så vil vi så begynde at kigge på de næste store begivenheder, der kommer. Der vil ret hurtigt begynde at komme fokus på rentemødet i USA den 20. september,« siger Lars Skovgaard Andersen, som kalder bevægelserne i eurodollar for jokeren for markedet.

De amerikanske børser oplevede stigninger på godt 1 pct. i de toneangivende indeks mandag, og den positive stemning fortsatte tirsdag på de asiatiske børser, hvor det japanske Nikkei 225-indeks lukkede 1,1 pct. højere efter mandagens stigning på 1,4 pct.

Den tyske DAX-future er tirsdag morgen åbnet 0,4 pct. højere og indikerer en positiv åbning på de europæiske aktiebørser.

Herhjemme steg C20 Cap-indekset mandag 0,8 pct. til 1173,59, selv om Lundbeck trak ned med et fald på 13,8 pct. til 354,90 kr., efter at topchef Kåre Schultz meddelte, at han skifter job og skal være chef for den israelske producent af kopimedicin Teva.

I Kåre Schultz periode er aktierne i Lundbeck steget med 171 procent, selv medregnet mandagens deroute.

Der kan komme fokus på ISS, som tirsdag holder kapitalmarkedsdag i London for analytikere og presse. Arrangementet starter dog først kl. 17 dansk tid, altså når slutfløjtet lyder på det danske aktiemarked. Der kan dog være investorer, der vil ændre i positioneringen i aktien forud for begivenheden.

Mandag steg ISS-aktien 1,8 pct. til 247,40 kr.

Biotekselskabet Onxeo kan blive ramt af nyheden om, at et afsluttende fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Livataq i leverkræft nåede ikke studiets primære endemål.

Livataq forlængede ikke, som Onxeo havde håbet, overlevelsen blandt patienterne. Det meddelte det fransk-danske biotekselskab mandag aften. Aktien steg mandag 2,3 pct. til 31,50 kr.

Der er analysenyt ude om Topdanmark, som hos Goldman Sachs har fået lagt 45 kr. til kursmålet, som nu lyder på 250 kr. Samtidig gentages neutral-anbefalingen af forsikringsselskabet, fremgår det af data fra Bloomberg News. Mandag steg aktien 1,1 pct. til 231,30 kr.

Tirsdag kan markedsdeltagerne se frem til regnskab for første kvartal fra malervarerkoncernen Flügger og et regnskab for tredje kvartal fra Roblon. Flügger venter i 2017/2018 en omsætning på 1850 mio. kr. og et EBIT-resultat på 40-50 mio. kr.

Og hos Roblon ventes i 2016/17 en omsætning i niveauet 290 mio. kr. og et resultat før skat omkring 20 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter. Flügger endte mandag 0,7 pct. lavere i 356,50 kr., mens Roblons aktie lukkede uændret i 339 kr.