Ny bryggerigigant i støbeskeen

En ny ølgigant er undervejs i Aisen. De to japanske bryggerier Suntory og Kirin overvejer at fusionere, og det vil skabe en kæmpe konkurrent til verdens fire største bryggerier.

Verdens fire største bryggerier, Anheuser Busch-Inbev, SABMiller, Heineken og Carlsberg kan meget vel få en ny stor konkurrent i fremtiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Verdens fire største bryggerier, Anheuser Busch-Inbev, SABMiller, Heineken og Carlsberg kan meget vel få en ny stor konkurrent i fremtiden.

Ifølge Børsen overvejer de to japanske bryggerier Suntory og Kirin at fusionere og det vil skabe en asiatisk bryggerigigant, der vil sidde stærkt på den asiatiske bryggeriindustri, som ventes at blive det næste store vækstmarked.

Sidder på halvdelen af markedet
Carlsberg har således tidligere luftet interesse for at vokse kraftigt i Kina, men bakser i øjeblikket med at nedbringe den milliardgæld, man optog ved købet af Scottish & Newcastle, og det giver i en vis udstrækning, de japanske bryggerier frit spil tli at konsolidere sig på det asiatiske marked.

Tidligere i år købte Kirin det australske bryggeri Lion Nathan for godt 14 milliarder kroner, og også det filippinske San Miguel Brewery.

Suntory er ifølge Børsen unoteret og familieejet, mens Kirin er noteret på børsen i Tokyo. Tilsammen vil de komme til at sidde på 5 procet af det modne japanske marked.