Ny Brøndby-boss: Vi skal satse på kerneforretningen

Brøndby bliver aldrig en stor gearet forretning med mange forskellige ben. Det siger nytiltrådte CEO i Brøndby, Frank Buch-Andersen, til RB-Børsen efter klubben fredag offentliggjorde sit halvårsregnskab.

Læs mere
Fold sammen
For hele 2009 venter Brøndby IF nu et resultat før skat på omkring -30 mio. kr. mod -18,9 mio. kr. i 2008. Et regnskab, der umiddelbart virker utilfredsstillende, men sådan ser CEO Frank Buch-Andersen ikke på det.

- Vores forretning har faktisk udviklet sig ret godt. Vi har øget vores omsætning med 17, 1 pct., og vores nye tiltag Food & Beverage har haft en omsætning på 8 mio. Derudover er vores sponsorindtægter steget med 50 pct., og det ser vi som et udtryk for, at vi har en attraktiv forretning, som virksomhederne selv i disse tider er villige til at investere i, siger Frank Buch-Andersen.

Han anerkender dog også, at det på sigt ikke er holdbart med den nuværende økonomi. Han ser specielt kerneforretningen, som noget der skal satses på og fortæller, at fokus i høj grad skal ligge på omkostningsdelen.

- Udgangspunktet skal være vores kerneforretning. Vi skal se på, hvordan vi kan udnytte vores stadion og vores andre faciliteter bedre, og så er det klart, at vi bliver nødt til at se på omkostningerne, for lige nu bruger vi for mange penge på at tjene penge, og det er ikke holdbart, siger Frank Buch-Andersen til RB-Børsen.

At fokus i høj grad skal ligge på fodboldforretningen i Brøndby understreges af, at Frank Buch-Andersen ikke ser det som en mulighed at udvide forretningen.

- Brøndby bliver aldrig en stor gearet forretning med mange forskellige ben, som andre klubber er. Det er ikke, det jeg vil. Vi har en rigtig god soliditet sammenlignet med andre fodboldklubber, og det er udtryk for, at vi ikke har nogen særlig gæld og dermed ikke nogen stor risiko, siger Frank Buch-Andersen.

Han vil dog ikke udelukke, at der om et par år kan komme et enkelt ekstra ben på forretningen, men kun hvis det kan komplementere fodboldklubben.

RB-Børsen