Ny børs åbner for risikokapital til mindre virksomheder

Underskoven af SMV-virksomheder i dansk erhvervsliv får nu en ny mulighed for at tiltrække risikovillig kapital via en billig alternativ børsnotering.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er den svensk-ejede virksomhed GXG Markets, der som første selskab i Danmark har fået Finanstilsynets tilladelse til at etablere en såkaldt Multilateral Trading Facility (MTF), hvilket kan beskrives som et slags alternativt marked for handel med værdipapirer, hvor partnere kan mødes under færre restriktioner. 

Dermed giver den nye MTF på dansk grund mindre virksomheder med en markedsværdi ned til 15-20 millioner kroner mulighed for at blive noteret under ordnede forhold, men til et minimum af omkostninger til rådgivere.

Billigt alternativ til rigtig børsnotering

Ifølge administrerende direktør Henrik Kaspersen fra GXG Markets ser virksomhederne det ofte som en økonomisk barriere, at omkostninger til rådgivere - herunder udarbejdelse af prospekt og løbende noteringsafgifter - hurtigt løber op i et par millioner kroner.

”Med tilladelsen til at etablere en MTF kan vi nu tilbyde en mere smidig platform for mindre og mellemstore virksomheder, der ofte finder det for ressourcekrævende at skulle opfylde især regnskabskravene på det regulerede marked,” siger Henrik Kaspersen.

For eksempel bliver virksomhederne på MTFen ikke underlagt Finanstilsynets krav og tilsyn, hvilket mindsker de administrative byrder. Omvendt giver det ikke investor samme grad af sikkerhed som på et autoriseret børsmarked.

Tilmeld dig gratis nyhedsmail fra Økonomisk Ugebrev