Ny algoritme sender Fingerprint-aktien op

Svenske Fingerprint Cards bliver torsdag belønnet på børsen i Stockholm, efter at selskabet onsdag aften meddelte, at en ny og forbedret algoritme til smartphones er på trapperne.

Svenske Fingerprint Cards bliver torsdag belønnet på børsen i Stockholm, efter at selskabet onsdag aften meddelte, at en ny og forbedret algoritme til smartphones er på trapperne. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE

Aktien stiger torsdag formiddag 4,6 pct. til 505 svenske kr.

Med udviklingen af algoritmen er Fingerprint ét skridt nærmere at være selvforsynende, hvilket selskabets administrerende direktør, Jörgen Lantto, sætter stor pris på.

»Den forbedrede algoritme, der skærer tredjeparten fra, gør det muligt for os at forbedre vores integrerede systemudbud til smartphones,« sagde Jörgen Lantto i forbindelse med en pressemeddelelse onsdag aften.

Som selskabet tidligere har annonceret, vil der samtidig blive introduceret en ny teknologi, der kan opdage såkaldte spoofs, som også kaldes "falske fingre", der sammen med den nye algoritme kan optimere sikkerheden ved identitetsverifikation i smartphones.