Nu tager Lauritz-aktien et større kursdyk

Kursen på Lauritz.com ramte et foreløbigt lavpunkt, da aktien mandag faldt langt mere end i fredags, efter Berlingske begyndte at sætte fokus på meget aktive bydere blandt aktionshusets kunder.

Det kursfald, der begyndte i fredags for Lauritz.com, tog til i styrke mandag. Aktien faldt under mandagens handel med mere end seks procent til sin hidtil laveste slutkurs siden børsnoteringen, 11,80 svenske kroner.

Kursfaldet i fredags indtraf, efter Berlingske Business fra torsdag i sidste uge havde sat fokus på, at få kunder handler ekstremt meget på auktionshusets online auktioner. Ifølge Berlingskes egen analyse af store datamængder fra Lauritz-com har de ti mest aktive kunder, der byder på Lauritz.com, deltaget i cirka 370.000 auktioner i Lauritz.coms levetid. Det svarer til cirka 10 procent af alle auktioner på siden. Den mest aktive kunde har budt på 80.000 varer over 13 år.

Lauritz.com blev i juni i år børsnoteret i andet forsøg på den svenske vækstbørs First North. Efter det første forsøg blev kursen sat ned fra 19 til 21 kroner til kurs 15. Og med dagens kurs er der over den seneste måned kappet godt 17 procent af kursen.

Mandag blev aktien handlet for mellem 11,25 og 12,5 svenske kroner, og endte altså med en slutkurs på 11,8 kroner.