Nu ruller Danmarks største aktiespil - og du kan nå det endnu

Startskuddet har lydt til Berlingske Business' og Nordeas Aktiemanager, men du kan stadig nå at tilmelde dig. Nordea-analytiker Michael Borre kommer med råd til, hvordan du snupper sejren og vinder en tur for to til New York.

Klar, parat, start!

Så er det blevet tid til at finde ud af, hvem der er årets bedste børshaj anno 2015 i Berlingske Business' og Nordeas børsspil, Aktiemanager.

Netop nu - fra mandag den 26. oktober 2015 - dyster over 10.000 hobbyinvestorer om at vinde den eftertragtede hovedpræmie, hvor vinderen får betalt en tur for to til Nasdaq-børsen i New York.

Alle aktiehajer har lavet fiktive porteføljer for 500.000 kroner, hvor de kvit og frit kan handle fra dag til dag og mærke suset fra børsmarkederne.

Og har du ikke tilmeldt dig endnu? Bare rolig - du kan nå det endnu ved at klikke her.

For de tilmeldte er det store spørgsmål: Hvilke aktier skal jeg satse på i min portefølje for at vinde hele molevitten? Chefrådgiver i Nordea, Michael Borre, giver en hjælpende hånd:

»Det er nu, at man skal have sat turbo på sin spilportefølje. Som investor skal du nok have højrisikoaktier i din porteføjle, og du skal nok også have et gearet certifikat,« siger Michael Borre.

Et andet vigtigt tip er, at flere selskaber som Danske Bank, Novo og DSV aflægger Q3-regnskab i denne uge, og der kan være potentielt være guld at hente, vurderer Michael Borre.

»Du kan vinde rigtig meget i regnskabssæsonen. Der vil være masser af aktier, som er let påvirkelige, og hvis du er dygtig til at forudse, hvilke selskaber der i den kommende periode fremlægger gode regnskaber, så lægger du godt til at få en god placering,« siger han.

TV:Det er NU, du skal tilmelde dig spillet Aktiemanager

 

Konkurrenten ser især lyst på Danske Banks kommende regnskab.

»Vi tror, at Danske Bank kan komme med et lidt bedre overskud end det, markedet forventer. Bankens tab på lån vil formentlig være tæt på nul, og et andet område, hvor vi også afviger fra de andre i markedet, er med hensyn til, hvor store indtægterne vil være på handel og børsmæglervirksomhed,« siger Michael Borre og fortsætter:

»Og hvis vi får ret i det, så kunne der godt være en positiv overraskede i Danske Bank-regnskabet, som kunne være en god aktie at have.«

Også Novo, der aflægger regnskab på torsdag, er Michael Borre positiv omkring.

»Novo er et af de helt få vækstselskaber i medicinalindustrien, og der er mange indikatorer, der kan påvirke aktien positivt, så det er en af de aktier, vi mener, at du bør have langsigtet i din portefølje,« siger han.

I det kommende Novo-regnskab, forklarer Michael Borre, at det især bliver interessant at holde øje med, hvilke forventninger medicinalselskabet melder ud for 2016. I Q3-regnskabet vil det nemlig være første gang, at Novo fortæller om deres forventninger til det næste regnskab, og der er det næsten lige så vigtigt at notere, hvor positive eller forsigtige Novo er for næste regnskabsår.

Michael Borre understreger, at man naturligvis tjener de fleste penge, hvis man er i stand til at forudse hvilke regnskaber, der overrasker positivt. Men da dette kan være en svær øvelse for selv de mest garvede analytikere, har han en anden plan b klar.

»Det er tit, at selskaber, der aflægger gode regnskaber, har en god kursudvikling i flere uger efter regnskabet. Ofte er det ikke hele kursbevægelsen, man får på førstedagen, så en strategi kan være, at man hele tiden prøver at omallokere i sin portefølje og prøver at ride med på den momentum-hale, som tit følger efter en god regnskabsaflæggelse.«

Foruden de kort- og langsigtede aktier anbefaler Michael Borre, at investorer handler gearede certifikater, da de hver dag giver den dobbelte kursbevægelse i forhold til den ugearede. Der er altså dobbelt at hente - eller mindste - og du kan derfor overveje, hvor meget du tør satse.

Hos Nordea er man blandt andet positiv over for NASDAQ-100-certifikatet.

»Vi har set, at der er flere teknologivirksomheder i USA, der har aflagt rigtig stærke regnskaber, og det, tror vi, vil være med til at trække hele IT-sektoren op. Hvis du skal have et certifikat, hvor der er mange IT-selskaber i, så skal du have NASDAQ-100. Så alt i alt må der siges at være mange muligheder for investorer, som drømmer om den samlede sejr,« lyder det fra Michael Borre.

Tilmeldingen til Aktiemanager lukker tirsdag 27. oktober. Har du lyst til at spille med? Så klik her og slip din indre Aktiemanager løs.

TV: Vovehals eller forsigtigper - vinder du spillet Aktiemanager?